Šport in telesna dejavnost pomembno prispevata k dobremu počutju in zdravju vseh ljudi, zato to dejavnost močno spodbujamo tudi pri naši šolski mladini. V okviru Evropskega tedna športa, katerega namen je vzpodbuditi državljane k zdravemu življenjskemu slogu s športom in rekreacijo, smo na OŠ Rodica izvedli kar nekaj aktivnosti. Z mlajšimi učenci smo v okviru projekta Začni mlad, tekmuj pošteno v petek, 16. septembra 2016, tekli 100 metrov, skupaj se je teka udeležilo 200 otrok.

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport Republike Slovenije ter Zavod za šport Republike Slovenije Planica sta nam 20. septembra 2016 podelila bronasto priznanje na natečaju za najbolj športno šolo v šolskem letu 2015/2016. 

21. septembra 2016 smo za učence od 1. do 5. razreda izvedli šolski kros, ki nam je odlično uspel, k čemur sta pripomogla dobra organizacija in lepo vreme.

22. septembra 2016 smo v organizaciji Centra za mlade Domžale in v sodelovanju s Športno unijo Slovenije aktivno sodelovali na prireditvi Veter v laseh. Prireditve v Češminovem parku se je udeležilo več kot 500 domžalskih učencev in učenk iz petih osnovnih šol, za program pa so poskrbeli predstavniki 26-ih organizacij in društev iz Domžal in okolice. Učenci in učenke so se lahko preizkusili v različnih športnih in obšportnih panogah. Med drugim so lahko spoznali poklic gasilca, reševalca in policista, imeli so raznovrstne literarne in likovne delavnice ter se poveselili z Grinijem in Domžijem. Mlade je vzpodbujal tudi športni ambasador, domžalski kickboksar Marjan Bolhar. Prireditve so se udeležili učenci 5. in 7. razreda naše šole, ki so pridno zbirali točke in se ob tem lepo zabavali.

5
67

 

 

 

 

 

 

 

 

Za vrhunec športnih dogodkov smo se 26. septembra 2016 s tremi učenci udeležili še prireditve Trdo stoj! Spregovori!, ki je potekala v Kopru v organizaciji  Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport. Osrednja tema prireditve je bila strpnost do drugačnosti in nenasilje. Na prireditvi so se učenci lahko pogovarjali tudi z našimi znanimi športniki.

 

(Skupno 26 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost