Matic Remšak in Liana Kovič, zmagovalca na letošnjem šolskem krosu med učenci 4. razreda, s priznanjem za najbolj športno osnovno šolo.

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter Zavod za šport Republike Slovenije Planica sta v lanskem avgustu v reviji Šport mladih objavila nagradni natečaj za najbolj športni vrtec, osnovno šolo, osnovno šolo s prilagojenim programom in srednjo šolo. Šole so zbirale točke glede na svojo športno udejstvovanje, za določeno število točk pa so dobile ustrezno priznanje. Nagrajenih je bilo 16 slovenskih osnovnih šol, tri z zlatim, tri s srebrnim in deset z bronastim priznanjem. Naša šola je dobila priznanje predvsem zato, ker imamo bogato ponudbo športnih interesnih dejavnosti, športni znački Krpan in Zlati sonček ter za sodelovanje na skoraj vseh občinskih tekmovanjih v ekipnih in posamičnih športih. Pri tem je bilo pomembno sodelovanje in število otrok na tekmovanjih. Za bronasto priznanje bodo vse nagrajene šole dobile nagrade v obliki povračila stroškov za nakup športnih rekvizitov v vrednosti 200 evrov.

Slavnostna podelitev priznanj je bila 20. septembra 2016 na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport v Ljubljani. V kulturnem programu je med šestimi točkami nastopil tudi naš učenec Alen Koštič. Priznanje sta v imenu šole prejeli ravnateljica Milena Vidovič in učiteljica Zlatka Gasparič. Našim športnim učiteljem iskreno čestitamo za doseženo priznanje z željo, da bi tudi v prihodnje mladim omogočali udejstvovanje na tako številnih športnih področjih in sodelovanje na športnih dogodkih ter razvijali njihovo veselje do gibanja in s tem do zdravega načina življenja.

DSC_0011

 

 

(Skupno 96 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost