V sredo, 27. marca 2024, je bilo 23. regijsko srečanje mladih raziskovalcev kamniško-domžalskega območja, na katerem so se naše mlade raziskovalke odlično odrezale. Predstavile so pet raziskovalnih nalog in dosegle najboljši možen uspeh. Na državno srečanje so napredovale njihove raziskovalne naloge iz predmetnih področij etnologije, zgodovine, arhitekture in iz drugih področij (angleščina). Na drugih področjih smo imeli dve raziskovalni nalogi, naprej pa se je lahko uvrstila samo ena naloga. Tako da si boljšega rezultata ne bi mogli niti želeti. Upamo, da bodo mlade raziskovalke tako uspešne tudi na državnem srečanju. Za odlične predstavitve in zagovore raziskovalnih nalog jim iskreno čestitamo!!!

Regijskega srečanja se je letos udeležilo 43 mladih raziskovalcev (lani 55) iz devetih osnovnih šol kamniško-domžalskega območja (lani 7. OŠ). Predstavili so 27 raziskovalnih nalog (lani jih je bilo 31) iz 17-ih predmetnih področij. Na regijskem srečanju je sodelovalo 17 mentorjev (lani 13). V lanskem šolskem letu so mladi raziskovalci naše šole na regijskem srečanju predstavili 11 raziskovalnih nalog, letos pa 5.

Zahvala za brezhibno organizacijo letošnjega regijskega srečanja gre OŠ Trzin, še posebno regijski koordinatorki Ajdi Premrl.

Zbornik povzetkov raziskovalnih nalog, ki so bile predstavljene na regijskem srečanju, z dodatkom (statistični podatki) in smernicami za izdelavo raziskovalnih nalogje dostopen tukaj.

Raziskovalne naloge naših mladih raziskovalk pa so dostopne na spodnjih povezavah.

Etnologija:

30 LET DELOVANJA DRAMSKE SKUPINE KULTURNEGA DRUŠTVA GROBLJE (1993-2023)

Zgodovina:

PREBIVALCI ŽMAJDOVE DOMAČIJE IZ STOBA V DOMŽALAH

Arhitektura:

ŽMAJDOVA HIŠA V STOBU, ARHITEKTURNI BISER SREDI DOMŽAL

Druga področja:

UPORABA ANGLEŠČINE V VSAKDANJEM ŽIVLJENJU

REZULTATI PREHRANSKIH ANKET NA OŠ RODICA

Na sliki naše raziskovalke z mentorico Željko Tušek Fendre (foto: Vilma Vrtačnik Merčun)

(Skupno 189 obiskov, današnjih obiskov 4)
Dostopnost