Spletišče OŠ Rodica uporablja le piškotke, ki so nujni za delovanje storitve ali izvedbo zahtevanih funkcionalnosti. Vsi podatki, vezani za vaš obisk spletišča, so v anonimizirani obliki shranjeni na strežnikih javnega infrastrukturnega zavoda Arnes, kjer v storitvi “Arnes splet gostuje naše spletišče.

Seznam piškotkov na spletišču OŠ Rodica

Trije nujni piškotki naredijo spletno stran uporabno, saj omogočajo osnovne funkcije. Spletna stran brez teh treh piškotkov ne deluje pravilno. To so:

Piškotek Vrsta Trajanje Opis
SimpleSAMLSessionID nujni seja Uporablja se za spremljanje sej na spletišču. Omogoča uporabnikom, da ostanejo prijavljeni v storitev.
wordpress_test_cookie nujni seja Piškotek za preverjanje, ali brskalnik podpira piškotke. To je testni piškotek in ne vsebuje podatkov, s katerimi bi bilo možno določiti uporabnika.
privacy_policy_notification nujni 1 leto Piškotek za obvestilo o politiki zasebnosti

 

Spletišče OŠ Rodica ustreza “Zakonu o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij (ZDSMA)” V ta namen se ob izbiri želene dostopnosti – ki se opravi s klikom na gumb za “dostopnost” desno spodaj na naših spletnih straneh – naložijo nekateri od devetih piškotkov, ki omogočajo različne dostopnosti. Piškotki, nujni za izvedbo zahtevane funkcionalnosti za dostopnost spletišč omogočajo: ustavitev premikov, nastavitev kontrastov, velikosti in tipov pisav ter podčrtavanje povezav. Spletna stran te piškotke naloži ob izbiri posameznih nastavitev dostopnosti. Uporabnik nastavitve dostopnosti vključi sam.

Piškotek Vrsta Trajanje Opis

sogo_animation_off

nujni -funkcionalni seja Piškotek za nastavitev funkcionalnosti za dostopnost (Ustavi premike)
sogo_bnc nujni – funkcionalni seja Piškotek za nastavitev funkcionalnosti za dostopnost (Črno/Belo)

sogo_contrasts

nujni – funkcionalni seja Piškotek za nastavitev funkcionalnosti za dostopnost (Temni kontrast)

sogo_contrasts_white

nujni – funkcionalni seja Piškotek za nastavitev funkcionalnosti za dostopnost (Svetli kontrast)

sogo_font_2

nujni – funkcionalni seja Piškotek za nastavitev funkcionalnosti za dostopnost (Nastavitev velikosti pisave)

sogo_font_3

nujni – funkcionalni seja Piškotek za nastavitev funkcionalnosti za dostopnost (Nastavitev velikosti pisave)

sogo_font_increase

nujni – funkcionalni seja Piškotek za nastavitev funkcionalnosti za dostopnost (Nastavitev velikosti pisave)

sogo_readable_font

nujni – funkcionalni seja Piškotek za nastavitev funkcionalnosti za dostopnost (Berljiva pisava)

sogo_underline_links

nujni – funkcionalni seja Piškotek za nastavitev funkcionalnosti za dostopnost (Podčrtaj povezave)

Spletišče OŠ Rodica omogoča prijavo registriranih uporabnikov v spletišče. Piškotki, nujni za izvedbo te funkcionalnosti omogočajo osnovne funkcije upravljanja s spletiščem – na primer objavljanje prispevka na spletišču. Prijavo v spletišče uporabnik opravi sam. Ob tej prijavi se naložijo naslednji piškotki:

Piškotek Vrsta Trajanje Opis
wp-settings-{user_id} nujni 1 leto Uporablja se za prikaz uporabnikovih skrbniških nastavitev. Številka na koncu je uporabnikov ID v podatkovni zbirki. Uporablja se tudi za prilagojen prikaz skrbniškega vmesnika in vmesnika za pregled spletišča.
wp-settings-time-{user} nujni 1 leto Čas, ko je bil piškotek wp-settings-{uporabnik} ustvarjen. Številka na koncu je uporabnikov ID v podatkovni zbirki. Uporablja se tudi za prilagojen prikaz skrbniškega vmesnika in vmesnika za pregled spletišča.
wordpress_logged_in_{hash} nujni seja Zapomni si uporabnikovo sejo. Nakazuje, da ste prijavljeni in vaše uporabniško ime. Namenjen za uporabo v večini vmesnika.
wordpress_sec nujni seja Piškotek hrani podatke o vaši avtentikaciji. Uporaba je omejena na skrbniški vmesnik (/wp-admin/).
SimpleSAMLAuthToken nujni odstranjen, ko zaprete brskalnik Uporablja se za vodenje uporabnikove seje po prijavi.

 

 

(Skupno 9 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost