Ojoj, vesoljska nevihta je na planetu prijaznih pošasti povzročila kup težav. Dež je pošastim spral barvo, zato so se skrile, veter jim je razmetal stanovanja, iz njih odpihnil novoletna drevesca in omare z darili. Le kdo jim bo priskočil na pomoč?

Učenci 2. a in njihovi gosti, učenci 4. in 5. razreda iz OŠ Roje, ki sodelujejo v projektu Korak k sončku, so bili ravno prav pogumni in pripravni, da pod vodstvom robotka Bibija z letečim krožnikom odletijo na pomoč.

Vozovnice za polet so dobili že prej, ob srečanju pa izvedeli, kakšna naloga jih čaka. Pošasti se niso dolgo skrivale pred njimi. Hitro so dobile nazaj svoje barve, njihova stanovanja pa so tekom prijetnega srečanja, kjer so prav vsi učenci imeli svojo pomembno nalogo (ob tem drugošolci verjetno niti niso opazili, da so zraven ponovili zadnjo snov iz matematike) spet postala urejena. Še več, izvedeli smo tudi, kako je pošastim ime, s kakšnimi igračami se rade igrajo, s katerim vozilom gredo na potovanja, pa še vsaka je dobila nov dežnik, da ji ob naslednjem deževju dež ne bo več mogel priti do kože. Kar pa je najpomembnejše – med dvournim srečanjem smo se uspeli veliko pogovarjati, sodelovati in čas je minil, kot bi mignil. Za slovo so nam pošasti zapele pesmico o prijateljstvu, ki jo bomo zagotovo še peli na katerem od naslednjih srečanj, potem pa je sledilo sladko presenečenje. Učenci iz OŠ Roje so spekli odlične piškote za katere nas ni bilo treba prositi, da jih poskusimo.

Ob slovesu smo se dogovorili, da se spet srečamo na delovno soboto, ko smo vabljeni na sosednjo šolo na njihov kulturni maraton. Komaj čakamo!

(Skupno 19 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost