V sredo, 7. 3. 2018, smo se učenci 4.b razreda zbrali pred šolo na Rodici. Po malici smo se z avtobusom odpeljali v Ljubljano. Obiskali smo televizijsko hišo Pro plus. Pred vhodom sta nas pričakali gospa Liza in Tijanova mami Mateja, ki nas je tudi povabila na ogled, ker tam dela.

Odšli smo v prvi studio, kjer snemajo oddaje 24 ur, Pop in, Inšpektor, Preverjeno,  Moto GP in druge. Izvedeli smo, kako snemajo oddaje. Podrobno smo spoznali poklic novinarja in kamermana. Našo pozornost je pritegnila rumena lutka, po imenu Erik. Menda usmerja kamere, da lahko vse natančno posnamejo. Kmalu se nam je pridružil programski direktor gospod Branko Čakarmiš. Z nami je prijazno poklepetal. Vsem je napisal tudi avtograme s smešnimi posvetili. Za voditeljskim pultom smo se z njim fotografirali.  Nato smo se sprehodili skozi uredniško sobo. Morali smo biti  tiho, ker so tam pripravljali oddaje, ki so vsak dan na sporedu. Mnogo novinarjev je že odšlo na teren, kjer vsak dan posnamejo zanimive dogodke. V studiu Svet na kanalu A, smo zelo uživali v vlogah voditeljev,  kamermanov, lučkarjev in gostov. Med oddajo je v studiu zelo vroče, ker morajo goreti vse luči. Zato se prostor zelo segreje. Klima pa mora biti ugasnjena, da z brnenjem ne moti oddaje. Voditelju je zato zelo vroče in mora popiti veliko vode. Nazadnje smo odšli v sobo za režijo, ki je zelo temna in majhna, zato ji pravijo podmornica ali bunker. V njej je veliko mešalnih miz, ki imajo ogromno gumbov. Z njimi poskrbijo, da oddaje nemoteno tečejo. Tistemu, ki z njimi upravlja, rečejo kar hobotnica. Vrnili smo se v recepcijo. Žal nam je bilo, ker nismo mogli v največji studio. Tam so se namreč že pripravljali na nedeljski plesni šov Zvezde plešejo. Zato smo bili še toliko bolj veseli, ker je ravno takrat mimo nas prišel, voditelj te oddaje, Peter Poles.  Z nami se je malce pošalil in se seveda fotografiral. Tudi tokrat ni šlo brez avtogramov.

Preden smo odšli, nas je čakalo prijetno presenečenje. Obdarili so nas z rokometnimi žogami, ki so bile popisane z vsemi oddajami, ki jih predvajajo. Pred vhodom smo se z žogami še zadnjič fotografirali. Hvaležno smo se poslovili ter se zadovoljni in polni novega znanja vrnili nazaj v šolo.

Bilo je zares zanimivo. Marsikdo izmed nas je razmišljal, da bo morda nekoč delal na televiziji.

 

 

Učenci 4. b razreda z učiteljico Ani Gale

 

 

 

(Skupno 5 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost