Še eno leto se je, kar ne vem kdaj in kako, obrnilo, zdrvelo od zime do zime in mimogrede pozdravilo pomlad, poletje in jesen.

Dan za dnem živimo v svetu pričakovanj, ne le otroci, tudi odrasli. Če si jih ne ustvarimo sami, pa za to poskrbijo drugi – najpogosteje kar trgovine, reklame, turistične ponudbe. Lahko ponujajo veliko prijetnega, včasih pa samo navidezno srečo in lepoto.
Vrednejši in trajnejši so trenutki, ki jih pričakujemo zato, ker se veselimo biti skupaj, se umiriti in spočiti, se smejati in verjeti, da za seboj puščamo dobre sledi in zaupamo, da varno stopamo naprej.

Veliko razmišljam o današnjih otrocih in vedno bolj tudi o odraslih, ki naj otroke usmerjajo, spodbujajo in učijo. Vse se spreminja, pravimo, vse je drugače – zlasti za nas, ki že zmoremo pogled s časovne oddaljenosti, ko primerjamo sedanjost z ne tako davno preteklostjo.
Ko smo bili mi otroci…. Ja, je moralo biti drugače. Otroci v svojem bistvu niso tako zelo drugačni, le v drugačnem svetu živijo. Imajo želje, kot smo jih imeli mi, vendar v naglici, pomanjkanju časa in materialnem obilju otroci svojih želja niti ne dosanjajo in se jim že uresničijo. To pa resnično razvije občutek lahkotnosti, pretiranega individualizma in tekmovalnosti. Imeti ni narobe, vendar le imeti in znati deliti otroke razvija v srčne in srečne ljudi.

Otrokom moramo omogočati izkušnje sobivanja in jih naučiti, da so življenje odnosi, moderne tehnologije, ki jih nosijo v žepih, pa samo pripomočki, ki lahko marsičemu koristijo, a tudi škodijo.

Spoštovani učitelji, starši, učenci.
V iztekajočem letu sem bila vesela vseh uspehov, ki ste jih dosegli na različnih področjih, predvsem pa je bil pomemben vsak posamični napredek in pozitivna sprememba. Vesela sem bila vašega sodelovanja in še posebej zaupanja v ustanovo, v šolo, ki vzgaja in izobražuje ter zaupanja v ljudi, učitelje in druge zaposlene, ki otroke poučujejo, vzgajajo ter skrbijo za njihovo dobro počutje.

V letu 2017 Vam želim dobrih misli, lepih besed in velikih dejanj. Naj Vas povezujejo in krepijo, naj Vas nasmejijo in umirijo da boste v letu, ki prihaja, uspešno obvladovali izzive, vedno zmogli hoditi naprej, do sreče in še dlje, vedno k dobremu.

Ravnateljica:
Milena Vidovič

(Skupno 6 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost