Devetošolka Nika Kobetič  je na mednarodnem tekmovanju v pisanju  eseja z naslovom »Mladi iz jugovzhodne Evrope za blaginjo regije«  navdušila s tretjim mestom.  Čestitamo!

Tekmovanje je eden izmed dogodkov, ki  obeležujejo 20. obletnico Procesa sodelovanja v jugovzhodni Evropi (SEECP), ki je bil ustanovljen leta 1996 v Sofiji na srečanju ministrov za zunanje zadeve iz regije. Cilj tekmovanja je približati poglede mladih na prihodnji razvoj regije z vidika procesov evropske integracije in sodelovanja med državami JV Evrope. Tekmovanje je organiziral bolgarski parlament, ki po rotacijskem sistemu trenutno predseduje Parlamentarni skupščini Procesa sodelovanja v jugovzhodni Evropi (PS SEECP), ob dejavni podpori parlamentov, sodelujočih v PS SEECP.

K tekmovanju so bili povabljeni mladi do 29 let iz vseh držav jugovzhodne Evrope. Nika je s svojimi pronicljivimi idejami, kritičnim razmišljanjem in odličnim znanjem tujega jezika prepričala mednarodno žirijo  v sestavi  parlamentarcev, ki delujejo na področju mladinskih dejavnosti, izobraževanja in kulture, vidnejših javnih osebnosti, oblikovalcev mnenj, univerzitetnih  profesorjev, novinarjev in predstavnikov  nevladnih organizacij.

Zmagovalcem bo nagrada podeljena na posebni slovesnosti  10. junija 2016 v času letnega zasedanja PS SEECP v Sofiji. 

Darinka Šmit Bahčič, mentorica

 

(Skupno 5 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost