Zelo dobri tudi na polfinalu šolskega namiznoteniškega tekmovanja

V Novi Gorici je potekalo polfinale državnega šolskega prvenstva v namiznem tenisu. V disciplini deklice absolutna kategorija (s točkami Namiznoteniške zveze Slovenije) je nastopila Nika Kobetič, v kategoriji deklice 6.-9. razred Živa Markič, v ekipnem delu pa se je za finalno vstopnico borila tudi šolska ekipa v postavi Nika Kobetič, Tara Kobetič, Vita Kobetič, Gaja Kobetič, Živa Markič, Gašper Markič, Anže Oršič in Lukas Koželj.

Nika Kobetič je v svoji kategoriji dosegla tretje mesto in s tem uvrstitev na finalno tekmovanje. Kot zanimivost naj navedem, da so imele prve tri tekmovalke na koncu enako število zmag in porazov in so zato odločale razlike v točkah v njihovih medsebojnih dvobojih, kjer pa je bila Nika za odtenek slabša od prvih dveh in je na koncu osvojila tretje mesto.

V konkurenci deklic od 6.-9. razreda je izredno pozitivno presenetila Živa Markič, saj je osvojila tretje mesto ter se uvrstila na finalno tekmovanje. Bolj kot to tretje mesto pa smo bili navdušeni nad njenim napredkom v igri, saj je v zelo kratkem času izredno napredovala. Je pa poskrbela res za pravi preobrat v maratonski tekmi za tretje mesto, saj je prvi niz proti nasprotinici iz Kranja izgubila, a se nato pobrala in s pomočjo trenerskih nasvetov najprej suvereno zmagala drugi niz ter izenačila dvoboj na 1:1, nato pa gladko zmagala tudi v tretjem, odločilnem nizu in končna zmaga v dvoboju z 2:1 ter osvojeno tretje mesto in s tem tudi napredovanje v finale je bilo njeno.

V ekipnem delu je šolska ekipa igrala zelo dobro in na koncu doseglo četrto mesto v polfinalu, kar vsekakor ni slab rezultat in prav vsi si zaslužijo pohvalo za prikazano igro ter borbo in nepopustljivost. Žal pa se v finale uvrstita samo prvi dve ekipi in ne štiri, kot je to v posamičnem delu – bo pa zato lovljenje finala in morebiti tudi naslov šolskih državnih ekipnih prvakov ostal kar dober izziv za naslednjo sezono.

Letošnje finalno tekmovanje bo potekalo predvidoma konec maja v Ravnah na Koroškem in od obeh finalistk pričakujem, da bosta prikazali dobro igro, saj sta se uvrstili med 8 najboljših v Sloveniji – toliko jih ima namreč pravico nastopa v finalu – in pot do tega finala nikakor ni bila hitra in lahka, saj je bilo potrebno biti med najboljšimi na vseh ravneh, od šolskih, regijskih in področnih tekmovanj vse do tega polfinala v Novi Gorici. Zato pričakujem dober nastop tudi na samem finalnem tekmovanju, saj sta si ga obe naši finalistki trdo prigarali. 

Trener Janez Stibrič

(Skupno 15 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost