Močno deževje zalilo prvo nadstropje OŠ Rodica in povzročilo veliko škode

Včerajšnje močno deževje z vetrom, ki je okrog 21.00 ure zajelo občino Domžale je dodobra zalilo Osnovno Šolo Rodica na Kettejevi ulici. V teh počitniških dneh tam namreč poteka energetska sanacija šole, v času naliva pa je bila razkrita streha na površini okoli 300 kvadratnih metrov.

19 gasilcev iz CPV Domžale, PGD Jarše-Rodica in PGD Domžale-mesto je včeraj okrog 21.30 ure interveniralo na OŠ Rodica, saj je voda zalila več prostorov šole. Vodja intervencije Matjaž Hribar iz CPV Domžale nam je povedal, da je bila zaradi obnovitvenih del na šoli razkrita streha na površini okoli 300 kvadratnih metrov. Voda je zalila več učilnic, hodnikov, toaletnih prostorov in kabinete v prvem nadstropju objekta in to na večji kvadraturi, kot je bila kvadratura odkrite strehe.

Gasilci so zaradi varnosti najprej izklopili elektriko, saj naj bi voda tekla tudi po stenah. Iz učilnic in kabinetov so umaknili računalnike in ostalo elektronsko opremo, nato pa posesali in pobrisali vodo. Gasilci so bili na kraju intervencije skoraj tri ure. Prav tako so bili tam prisotni tudi policisti PP Domžale.

Ker obstaja sum, da je voda poškodovala tudi električno napeljavo, elektrike pred strokovnim pregledom zaradi varnosti ne bodo vklopili. Škoda, ki jo je na šoli povzročila voda, naj bi bila zelo velika.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Arhiv Domžalca iz http://www.domzalec.si/mocno-dezevje-zalilo-prvo-nadstropje-os-rodica-in-povzrocilo-veliko-skode

 

(Skupno 4 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost