To soboto se je na naši šoli odvijal mednarodni osnovnošolski debatni turnir. Udeležilo se ga je 13 ekip iz slovenskih osnovnih šol (OŠ Tone Čufar Maribor, OŠ Marjana Nemca Radeče, OŠ Maksa Pečarja Ljubljana-Črnuče, OŠ Žirovnica, OŠ Dobrova, OŠ Komen, OŠ Venclja Perka, OŠ Domžale in OŠ Rodica) in 7 ekip iz Hrvaške (OŠ Jure Kaštelan, OŠ Silvija Strahimira Kranjčevića, OŠ Pantovčak, OŠ Tina Ujeviča).

Učenci so v angleškem jeziku dva kroga debatirali na vnaprej znano trditev »All new private automobiles should be powered by electricity“ in en krog na impromtu trditev »Peer pressure is more useful than harmful«. Našo šolo je zastopala ekipa v sestavi Lana Horvat, Tamara Resnik, Ana Renko in zasedla skupno 9. mesto.

V finalu sta se pomerili dve ekipi iz hrvaških osnovnih šol, prvo mesto pa so potem osvojili debaterji iz OŠ Jure Kaštelan Zagreb. Prve tri najboljše ekipe in prvih deset najboljših govorcev turnirja je dobilo priznanja, ki jim jih je podelil predstavnik   Logo_velik in praktična darilca, ki jih je v ta namen doniral SODO d.o.o., Občina Domžale pa je prispevala s pozornostmi za vse udeležence.

 

Zmagovalci so bili na koncu vsi, ki so se turnirja udeležili! Čestitke!

 

Tamara Gorenc

 

 

(Skupno 11 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost