V sredo, 12. 2. 2014, smo učenci in učitelji OŠ Rodica imeli prav poseben pouk, ki je bil v celoti posvečen športu. V času olimpijskih iger v Sočiju smo jih na zanimiv in drugačen način doživeli tudi mi. Učenci višjih razredov so spoznavali zgodovino olimpijskih iger. Pri matematiki so izračunali, koliko športnikov se jih je v celotni zgodovini iger udeležilo, risali so olimpijske kroge. V okviru likovnega in glasbenega pouka so risali športnike v akciji in obenem ustvarjali spremljajoče zvoke, pri geografiji so spoznavali geografske značilnosti Sočija, pri slovenščini so opisovali športnike, pisali pesmi na temo olimpijskih iger ipd., medtem ko so pri angleščini izdelovali plakate, katerih športne teme so si učenci izbrali sami. Nastali plakati so bili seveda v angleškem jeziku.

Nemške izraze iz različnih športov so iskali pri pouku nemščine. Učenci nižjih razredov so ob olimpijskih temah veliko časa namenili gibanju in tako spoznavali različne športne panoge. Nekateri so plesali, drugi plezali, spoznavali so karate, risali so maskote olimpijskih iger, izdelovali kipe športnikov, medalje. Petošolci so se lahko pomerili v šahu, saj je bil organiziran tudi čisto pravi šahovski turnir. V šolski avli so učenci pod mentorstvom učiteljice za kemijo pripravili degustacijo različnih lešnikovih namazov. Ugotavljali smo, če so med njimi razlike oziroma kateri je najboljši. Nekateri šestošolci so se preizkusili v pripravi energijsko polnovredne hrane za športnike, ki smo jo lahko tudi pokusili. Poleg tega so pripravili odlične naravne sadne napitke.

Da je bil dan še pestrejši so poskrbeli gostje, saj so nas obiskali trije vrhunski športniki, ki so zaposleni v Slovenski vojski oziroma na policiji. Gostje, padalka Maja Sajovic, judoist Aljaž Sedej in športni strelec Željko Moičević, so nam predstavili svoje športne panoge, pogovore z njimi pa so vodili učenci izbirnega predmeta šolsko novinarstvo.

Po pogovoru so sedmošolci lahko spoznavali različne športe, npr. jogo, triatlon, veslanje in tudi pravila varnega smučanja. Osmošolci in devetošolci so na koncu imeli turnir v odbojki.

Za zares popoln projektni olimpijski dan pa je poskrbela Tina Maze, ki je prav tisti dan v smuku osvojila prvo mesto in z njo že drugo zlato olimpijsko medaljo za Slovenijo.

Učenci šolskega novinarstva OŠ Rodica

 

(Skupno 4 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost