Pozdravljeni učenci in učenke,

spoštovani starši!

 

Šolske poletne počitnice se iztekajo, zato vam v tednu pred začetkom pouka v šolskem letu 2013/2014 posredujemo nekaj informacij zato, da bo priprava lažja. Pomembne informacije bomo na spletni strani sproti dopolnjevali. S poukom v šolskem letu 2013/2014 pričenjamo ob 8.20 uri, čas od 7.30 do 8.15 pa bo namenjen izvedbi nekaterih izbirnih predmetov, dopolnilnega in dodatnega pouka, nekaterih interesnih dejavnosti, dodatne ter individualne in skupinske pomoči.

 

–          učenci bodo s šolskim delom in  pripravo na pouk pričeli v ponedeljek, 2. septembra 2013. Ob 8.00 uri jih bodo na šolskem dvorišču šole Rodica in šole Jarše pričakale njihove razredničarke in razredniki ter jih pospremili v šolo ter v matične učilnice (tu je razpored razrednikov po oddelkih).

–          2. september 2013 bo poseben dan tudi za prvošolce. Tako kot ste bili obveščeni že v mesecu juniju, bo sprejem za prvošolce ob 9.30 uri v večnamenskem prostoru na Kettejevi 13.

–          2. septembra 2013 bo že organiziran avtobusni prevoz za učence, ki so se na prevoz prijavili; še vedno se je mogoče prijaviti – avtobus, ki vozi na relaciji Količevo (trgovina Tuš) – Lekarna Vir – OŠ Rodica – enota Jarše, je brezplačen za prvošolce (financira ga Občina Domžale), starejši plačajo mesečni prispevek (prijavnico otrok lahko prevzame pri razredničarki ali pomočnici ravnateljice, go. Anici Črne Ivkovič),

–          prvi šolski dan bo organizirano jutranje varstvo od 6.05 na lokaciji Rodica in od 7.05 na lokaciji Jarše ter podaljšano bivanje za prijavljene učence. Jutranje varstvo je zagotovljen/financiran program samo za prvošolce, prijavljenih pa je tudi nekaj starejših učencev, ki  jih bomo skušali razvrstiti v eno od skupin prvošolcev. Zaradi številčnih in časovnih uskladitev bodo otroci prvi šolski dan domov prinesli novo obvestilo s ponovno prijavo v eno ali drugo obliko varstva, saj moramo zaradi omejitev, ki jih določa Ministrstvo za izobraževanje ravnati zelo racionalno.

–          malica bo prvi šolski dan organizirana za vse učence, tekom dopoldneva pa bomo zbrali tudi informativne prijave na kosilo. Z otrokom se dogovorite, ali bo kosilo jedel že prvi šolski dan. Sicer pa bodo otroci domov prinesli pogodbe, ki so dodaten dokument k vaši prijavi, oddani ob zaključku šolskega leta 2012/2013.

–          učenci naj v šolo pridejo s šolskimi torbami ali nahrbtniki, saj bodo prvi dan v šoli prevzeli učbenike iz učbeniškega sklada.

–          učenci bodo prvi dan seznanjeni s ponudbo interesnih dejavnosti ter urnikom. Letos bo precej interesnih dejavnosti vključenih v program in urnik podaljšanega bivanja, druge pa bodo lahko izbirali.  Skupaj z otrokom izberite interesno dejavnost, ki bo primerna sprostitev, novo učenje ali priložnost za razvoj talentov ter upoštevajte, da bo nekaterih dejavnosti deležen že v času podaljšanega bivanja. Svetujemo, da izbir ni preveč.  

–          več informacij o šolskem letu 2013/2014 boste lahko prebrali v elektronski in tiskani obliki šolske publikacije, ki jo bomo posredovali na prvem roditeljskem sestanku.  

 

Septembrski roditeljski sestanki so načrtovani 16. 9. (1. triletje), 17. 9. (4. in 5. razred) in 19. 9. 2013 (3. triletje). Roditeljski sestanek za 6. Razred bomo zaradi odhoda v šolo v naravi  izpeljali teden dni prej. V tednu pred izvedbo sestanka boste povabljeni še s pisnimi vabili.

 

Če vas v zvezi z začetkom novega šolskega leta še karkoli zanima, nas pokličite (01/72-19-530) ali pa pišite na kontaktne elektronske naslove, ki so dostopni na šolski spletni strani.

 

Želimo vam lepe zadnje avgustovske dni ter dober začetek šolskega leta 2013/2014.

 

Ravnateljica:

 

Milena Vidovič

 

 

(Skupno 6 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost