V času zimskih počitnic, od 25. februarja do 1. marca, je Osnovna šola Rodica v dopoldanskem času odprla vrata učenkam in učencem, ki so želeli del počitniškega časa preživeti športno aktivno in ustvarjalno.

NASMEH_NA_OBRAZUFantje so komaj čakali na skakanje po trampolinu in igre z žogo. Svoje moči so merili v  badmintonu, nogometu, košarki in spoznavali pravila dodgeballa. Pripravili so tudi poligon, kjer so učenci krepili motoriko.
Tekmovalni duh se je z igrišča preselil v učilnico. Kljub temu, da sva z učiteljico pohvalile vse ustvarjalce, so kar deževale sodbe: »Moj izdelek  je lepši!«Rdeča nit ustvarjalnega dela je bila prihajajoča pomlad.  Izdelovali smo košarice, lutke, zgibali tulipane in se učili o pomenu dišavnic in zelišč v gospodinjstvu. Spretni prstki naših deklet in fantov so sešili dišeče vrečke napolnjene z omamno dišečo sivko.

Da želodčki niso bili prazni, so poskrbeli v šolski kuhinji, kjer so vsak dan pripravili malico. “Njami”, so se izrazili otroci, ki jim je hrana šla v slast.  Vodja kuhinje je prigrizke začinil s kančkom humorja, saj so kruhki, postreženi na mizah, dobili obraze iz različne zelenjave. Še posebej veseli so bili palačink. Naši gurmani  so čakali v vrsti na recept in drobne nasvete našega ˝velikega˝ kuharja.

(Skupno 5 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost