Dogodki v knjižnici

Prvič v šolski knjižnici 2009/2010

Učenci 1. a, 1. b in 1. c razreda so v teh dneh prvič na obisku v šolski knjižnici, katero bodo obiskovali vseh devet let.
Obisk skrbno načrtujemo učiteljice, vzgojiteljice in knjižničarka, ki želimo, da bi bili naši učenci in učenke bralci skozi celo življenje.
Učencem prvi obisk knjižnice ostane v lepem spominu.

Še nekaj foto utrinkov:

NAVDUŠENI NAD SREČANJEM Z NOVOZELANDSKIM PISATELJEM DAVIDOM HILLOM

V sredo, 16. septembra 2009 smo bili povabljeni v Knjižnico Domžale na posebno, enkratno srečanje s pisateljem, ki prihaja z Nove Zelandije – Davidom Hillom.
V Sloveniji imamo prevedenih šest njegovih knjig, ki so postale zelo toplo sprejete pri mladih bralcih. Predvsem prva knjiga – Se vi’dva, Simon, ki govori o fantu, ki ima neozdravljivo bolezen – mišično distrofijo, je bralcem segla do srca.
V šoli smo izbrali skupino otrok, ki se je pripravila na obisk pisatelja. Pri slovenščini so se učenci seznanili z življenjem in delom pisatelja, pri geografiji so pripravili plakate o Novi Zelandiji, pri uri angleščine pa so pripravili vprašanja za pisatelja v angleščini.
Učenci so tako odšli dobro pripravljeni na srečanje s pisateljem, kar so opazili tudi drugi, ki so naše učence zelo pohvalili.
Pisatelj je učencem spregovoril o sebi, svoji družini, o pisateljevanju.
Učenci so pogumno spraševali pisatelja o njegovih knjigah, se na koncu celo fotografirali z njim, pisatelj pa je učencem razdelil avtograme.
Brez sodelovanja učiteljic slovenščine, angleščine, geografije in knjižničarke ter navdušenjem učencev ne bi mogli tako toplo doživeti srečanja s pisateljem, ki je po mnenju strokovnjakov, ki se ukvarjajo z branjem ena boljših motivacij za branje.
Zahvaljujemo se Knjižnici Domžale ter založbi Miš, da so nas povabili na ta enkraten dogodek, ki nam bo zagotovo ostal v nepozabnem spominu.

Še nekaj foto utrinkov:

Pisatelj David Hill bere odlomek iz ene svojih knjig.

Skupinska slika s pisateljem.

(Skupno 9 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost