V petek, 19. 4. 2024, smo se z učenci, ki obiskujejo nemščino kot  neobvezni izbirni predmet, odpravili skupaj s prijatelji z Osnovne šole Preserje pri Radomljah na raziskovanje naše sosednje države Avstrije. Obiskali smo družinsko podjetje Zotter, ki se nahaja v bližini Graza. Na začetku smo se preko filma podali na potovanje okoli sveta – spoznali smo dežele, v katerih se bohotijo kakavovci in opazovali, kako nastane čokolada.

Po ogledu filma smo se podali v Schokoladen Theater.  Sprehodili smo se skozi tovarno, opazovali proizvodnjo in medtem okušali več kot 300 vrst različnih čokolad.

Po sladkanju smo obiskali živalski park  Essbarer Tiergarten. Učenci so se podali po potkah do parka umetnosti z zanimivimi kreacijami in skulpturami do mini živalskega vrta, kjer so lahko božali domače živali. Navdušeni so bili nad motoričnim parkom, kjer so se preizkusili v motoričnih spretnostih. Odkrili smo tudi pokopališče čokolad, ki se več ne proizvajajo in na koncu ogleda naredili še skupinsko fotografijo v okvirju, kjer se v ozadju lepo vidi grad Reiegersburg.

Pot smo nadaljevali v živalski svet Herberstein. Z 90 živalskimi vrstami s petih celin in 46 hektarji površine je eden največjih parkov divjih živali v srednji Evropi. Učenci so samostojno raziskovali živali, naravo, zgodovino in umetnost, ki jo park ponuja na vsakem koraku.

Tako učenci kot spremljevalci na strokovni ekskurziji smo preživeli krasen popoldan in si ustvarili veliko lepih spominov, predvsem sladkih.

Naj zaključim naše potovanje s citatom ustanovitelja čokoladnice Zotter: Življenje je prekratko, da bi jedli samo špinačo! 

Gostinčar Teja, učiteljica nemščine

                                                                                                 

 

(Skupno 102 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost