V četrtek, 14. 12., so v večernih urah našo šolo prevzeli prijetni zvoki instrumentalne glasbe in otroškega petja, ki so ogreli srca obiskovalcev in pričarali čudovito praznično vzdušje. To so bili zvoki božično-novoletnega koncerta, na katerem so tudi letos nastopali vsi trije naši zbori, in sicer mlajši otroški pevski zbor pod vodstvom zborovodkinje Tjaše Huth, otroški pevski zbor pod vodstvom zborovodkinje Eme Cerar in korepetitorja Uroša Peleta ter mladinski pevski zbor pod vodstvom Katje Gačnik.

Najmlajši so ob klavirski spremljavi Katje Gačnik zapeli kar 6 igrivih, veselih pesmi (Dimnikar za srečo, Snežak, Ježek, Spalna srajca, Trebušček in Strgane hlače), ki so na koncu požele bučen aplavz občinstva.

Pozitivno in veselo vzdušje v avli so stopnjevali Rodyji. Člani orkestra so čudovito odigrali tri skladbe: ukrajinsko in francosko božično pesem (Schedryk in Les Anges dans nos campagnes) ter vsem znano Rudolph the red-nosed reindeer.

Ubrano petje otroškega pevskega zbora pa je ob spremljavi Uroša Peleta navdušilo občinstvo s skladbami Kralj Matjaž, Koprive, Ena, ena, ena, Zagleda mačka miško.

Koncert so zaključili najstarejši, tj. mladinski pevski zbor. S skladbama Podari nam mir in Naj sneži so raznežili vse prisotne in tudi oni poželi ogromen aplavz.

Povezovalca programa, Tosja in Maša, sta letošnji koncert spletla v toplo in prijetno predpraznično vzdušje in ga zaključila z zahvalo vsem mentorjem in organizatorki Tjaši Huth.

Sledila je le še pesem Za božič spet kot otrok

 

HVALA ZA ČUDOVIT VEČER!

 

Novinarki Karin in Delina iz 9. a ter mentorica Jana Stančič

 

 

 

(Skupno 235 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost