Letos so se na tekmovanju Male sive celice preizkusili naši fantje in sicer Aljaž Abe (7. a), Rok Jeraj (8. c) in Gašper Lenarčič (9. a) pod vodstvom mentorice Ane Kovač.

Sodelovalo je kar 307 ekip iz cele Slovenije. Najprej so se fantje na regijskem tekmovanju uvrstili med 8 najboljših, nato pa na ustnem delu premagali ekipo OŠ Šmartno v Tuhinju.

Zmaga jim je prinesla uvrstitev med najboljših 32 ekip v Sloveniji in prvi nastop v oddaji. Žreb je določil njihovo nasprotno ekipo OŠ Draga Kobala iz Maribora. V zanimivi oddaji, ki bo na sporedu 28. 10. 2023 ob 9.50 na TV SLO1, bodo naši nastopili kot rumeni. V oddaji ne bodo sami, saj bodo imeli pomoč in podporo zelo glasnih navijačev.

Barvne besedne zveze in velemesta na otokih se v oddaji hitro pobarvajo v zeleno, sončni bogovi v bolj sivo. Pri plesu se tekmovalcem zatika, branje jim steče. Medtem, ko rumeni raje drsijo po zimskem ledu, vijolični preučujejo pomladansko cvetenje. V labirintu nastane besni esej. Koga na koncu popade veselje? Izvedeli boste v soboto. Držite pesti za naše fante.

(Skupno 338 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost