Spoštovani starši! 

V imenu Mladinskega sveta Domžale, ki sodeluje s Centrom pomoči pri prekomerni rabi interneta Logout in Knjižnico Domžale, vas v torek, 29. 11. 2022, vabimo na predavanje za starše, ki bo potekalo v Knjižnici Domžale med 17.00 in 18.30.

Udeležba je brezplačnaPotrebna je prijava.

PRIJAVNICA: https://forms.gle/o8aSfPGsBTAJV4AR9

Povezava do FB dogodka: https://fb.me/e/2k8VmZR9G

Povezava do spletne objave Knjižnice Domžale: https://www.knjiznica-domzale.si/Koledar-dogodkov-in-prireditev/Prihodnji/dru%c5%beinska-e-pravila

Opis predavanja – Družinska E-pravila:

Zasloni in splet so postali sestavni del vsakdanjega življenja otrok in njihovih staršev. Vse več jih ima težave pri razumevanju sodobnega življenja otrok ter mladostnikov, mnogi pa izgubljajo ali pa so izgubili stik z njihovim življenjskim svetom. Veliko staršev je v situaciji, ko potrebujejo podporo ali pomoč pri spoprijemanju z izzivi tega zahtevnega življenjskega obdobja. Predavanje Družinska e-pravila se osredotoča na vzgojo v digitalnem s smernicami za starše otrok in mladostnikov. Priporočila, pravila in dogovori o načinih uporabe, (ne)ustreznost vsebin, pozitivni zgledi staršev in ostala preventivna sporočila, so še kako pomembna v ranljivem obdobju odraščanja. 

Opis zavoda – Logout, center pomoči pri prekomerni rabi interneta

Logout je prvi specializirani center pomoči ob različnih tveganih spletnih vedenjih, ustanovljen leta 2011. Naše poslanstvo je izboljšati dobro počutje v digitalnem okolju vseh, zlasti za otrok in mladostnikov, z zagotavljanjem podpore, pomoči, informiranja, izobraževanja in ozaveščanja o uravnoteženi in zdravi uporabi digitalnih medijev in zaslonske tehnologije.

Povezave do: 

predavanj: https://www.logout.si/sl/predavanja/

vsebin za starše: https://www.logout.org/sl/za-starse/

vsebin To sem jaz – Jaz na spletu: https://www.tosemjaz.net/razisci/jaz-na-spletu/ 

vsebin Čist hudo: https://cist-hudo.rtvslo.si/digitalno-pametni 

(Skupno 2 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost