V ponedeljek, 16. maja 2022, so se v Murski Soboti spet zbrali najboljši mladi raziskovalci iz vse Slovenije. Naša šola je bila tokrat številčno zelo dobro zastopana, saj se je v drugi krog državnega srečanja uvrstilo kar pet raziskovalnih skupin.

Svoje raziskovalne naloge so naši mladi raziskovalci predstavili na predmetnih področjih etnologije (Luna Debeljak in Živa Zore, 7. b), geografije (Brina Umek, 9. b), prometa (Ian Krizmanić, Dejan Kugič, 6. c) in na drugih področjih (Andraž Močnik in Tevž Kovačič, 9. b, ter Žiga Fidler, 8. c). Vsi so bili nagrajeni s srebrnimi priznanji in srebrnimi kipci sovic. Predstavitev raziskav med najboljšimi v Sloveniji je veliko priznanje, zato vsem iskreno čestitamo in jim želim še veliko raziskovalnih dosežkov v prihodnje!

Na sliki: mentor Klemen Kos, mladi raziskovalci Dejan Kugič, Ian Krizmanić, Andraž Močnik, Žiga Fidler, Tevž Kovačič, Živa Zore, Luna Debeljak in Brina Umek (foto: Vilma Vrtačnik Merčun)

Povzetki raziskovalnih nalog naših mladih raziskovalcev so dostopni tukaj.

Priporočamo tudi ogled Zbornika 56. srečanja mladih raziskovalcev Slovenije, v katerem so zbrani povzetki vseh raziskovalnih nalog, predstavljenih na tem državnem srečanju. Prebiranje zbornika je lahko koristno za pridobivanje novih idej za raziskovanje v prihodnje. Zbornik je dostopen tukaj.

(Skupno 94 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost