TEDEN PISANJA Z ROKO

Konec meseca januarja so se učenci predmetne stopnje pridružili vseslovenski akciji o ozaveščanju pomena pisanja z roko.

Pisanje z roko je več kot uporaba pisala, je pomembna spretnost. Spretnosti razvijamo z vajo. Naši možgani bolje delujejo pri pisanju z roko kot pri pisanju z računalnikom. Informacija, ki jo napišemo z roko, se v spominu zadrži dlje časa. Pri pisanju z roko se nam utrne več idej, ohranjamo pa tudi dolgotrajnejšo pozornost.

Namen sodelovanja v omenjeni akciji je ozaveščanje mladih o pomenu pisanja z roko, spodbujanje pisanje z roko in ne le z računalnikom, hkrati pa poudariti pomen razvoja individualnosti – pisava vsakega človeka je neponovljiva in edinstvena.

Glavno vodilo letošnjih aktivnosti je bilo pisanje posvetil v knjige. V teh primerih je pisanje z roko pomembno, saj izraža izvirnost tistega, ki je posvetilo napisal z roko.

Učenci so zapisali mnoga lepa in zelo izvirna sporočila v knjige iz šolske knjižnice. Upamo, da bo lepa misel v začetku knjige polepšala dan tistemu, ki bo knjigo prijel v roke. Nekaj lepih posvetil je v nadaljevanju.

Prav tako je našo šolo v sklopu akcije obiskala gospa Takako Kimura Ude iz Japonske. Srečala se je z učenci 9.c razreda. Učenci so bili nad obiskom navdušeni in v pričakovanju novih spoznanj o japonskih običajih, kulturi in jeziku. Imeli so priložnost slišati in celo razumeti japonščino. Ura je bila za marsikoga res nepozabna.

Utrinek iz skupnega druženja je na spodnji sliki.

Vodja Tedna pisanja z roko na OŠ Rodica,

Petra Dešman

 

 

 

(Skupno 111 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost