Vsako sredo od 6. decembra. 2017 dalje pa vse do konca februarja 2018 bodo za učence podaljšanega bivanja potekale delavnice čutne zaznave, ki jih izvaja ga. Meta Maček, organizatorka šolske prehrane. Prva delavnica se je začela z vprašanjem: Ali hrano lahko slišimo? Pravzaprav gre za ozaveščanje čutil ob uživanju hrane. Ugotovili smo, kako šibek je naš besedni zaklad, ko moramo opisati hrano pred seboj. Učenci so na delavnici bogatili svoj besedni zaklad za opisovanje dotika, vonja, okusa in izgleda hrane ter tega, kar slišimo, ko jo jemo. Analizirali so sadež kakija, navadni jogurt in piškote. Kar prehitro je minila poučna ura raziskovanja hrane. Nadaljevali jo bomo lahko vsak dan ob okušanju naše šolske malice in kosila, pa tudi doma in drugod. Veselimo se tudi nadaljevanja delavnice, ko bomo pokušali različne pijače. Na sliki: prvi udeleženci delavnice so bili učenci 3. a (OPB 8). 

Dostopnost