Naša učiteljica Ani Gale, je v septembru 2016, obiskala osnovno šolo v majhnem mestu Keurru na Finskem. Podrobno se je seznanila s finskim šolskim sistemom, ki velja za enega najboljših na svetu.

Spoznala se je tudi s 4.d razredom in njihovo učiteljico Elino Kallio in tako se je začelo naše prijateljstvo, ki je trajalo celo letošnje šolsko leto.

Najprej smo si finske učence dobro ogledali na fotografijah, vsak si je izbral svojega dopisnega prijatelja in si začeli izmenjavati informacije o življenju in delu na obeh šolah. Pošiljali smo si pisma, fotografije in darilca. Tako smo spoznali Finsko, njene značilnosti, običaje in navade.

Skozi bogato izročilnost ljudskih pravljic, vseh držav, ki so sodelovale v dvoletnem projektu Stopinje Evrope, pa smo spoznali tudi Italijo, Nemčijo, Poljsko in Španijo. Ko so bili gostje na naši šoli, smo jim njihove in naše ljudske pravljice predstavili v stripu. Seznanili smo jih z zakonitostmi stripa in v šolski knjižnici pripravili razstavo stipa. Zelo veseli smo bili tudi, ko sta nas v razredu obiskali finski učiteljici Sinika in Anita. Navdušeno sta si ogledali naše poučno potepanje s Kekcem po naravoslovno-literarnih postajah.

Letos smo se v šoli veliko naučili in lepega doživeli, naše mednarodno sodelovanje pa nas je še bolj obogatilo.

  1. b razred z učiteljico Ani Gale

 

(Skupno 120 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost