V Puconcih v Prekmurju je potekalo letošnje finalno tekmovanje v šolskem namiznem tenisu. Pravico do nastopa na tem finalnem tekmovanju so imeli učenci in učenke, ki so se uspeli uvrstiti med najboljše štiri na polfinalnem tekmovanju. Iz naše šole so bili na polfinalu v Novi Gorici uspešni ter so se uvrstili v finale Vita in Tara Kobetič ter Živa Markič.
Vita in Tara Kobetič sta nastopili v konkurenci deklet v absolutni kategoriji (s točkami Namiznoteniške zveze Slovenije), kjer je nastopilo osem najboljših učenk iz Slovenije (štiri iz vsake polfinalne skupine). Živa Markič pa je tekmovala v kategoriji učenk od 6. do 9. razreda, kjer se je med seboj prav tako pomerilo osem najboljših iz cele Slovenije.
Po napetih dvobojih in v pravem tekmovalnem vzdušju je Vita na koncu osvojila tretje mesto, Tara pa četrto, kar je vsekakor lep uspeh in dobra popotnica za naprej, da se bosta še tako vztrajno trudili na treningih tudi v srednji šoli, saj se letos obe poslavljata in zapuščata osnovnošolske klopi. Živa Markič je v svoji tekmovalni skupini na koncu osvojila zavidanja vredno peto mesto, bi pa z malo več športne sreče bila lahko uvrščena tudi višje – a nič ne de, saj bo naslednje leto, ob prizadevnem treningu, imela ponovno možnost uvrstitve v finale in izboljšanje letošnjega dosežka.
Kot trener sem z rezultati s tekmovanj res zadovoljen in še enkrat vse čestitke ter pohvale vsem, ki so letos zastopali našo šolo na tekmovanjih v namiznem tenisu – od tekmovanja domžalske regije, kjer so najboljši napredovali nato na področno tekmovanje ter nato dalje vse do tega finala v Puconcih. 

Janez Stibrič, trener

(Skupno 2 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost