V ponedeljek, 16.1. 2017, smo se z avtobusom odpravili na Mariborsko Pohorje. Odhod izpred šole je bil predviden ob 7.15. Odpravili smo se s polurno zamudo, ker smo čakali zamudnike. Peljali smo se po štajerski avtocesti. Med potjo smo se ustavili na počivališču Tepanje, kjer smo pomalicali. Kmalu smo prišli v Maribor, kjer smo se začeli vzpenjati po ovinkasti cesti. Prišli smo na Hočko Pohorje. Namestili smo se v apartmaje Bolfenk.

Ko smo se razpakirali in se udobno namestili, nas je že čakal preizkus smučanja. Učitelji so nas razporedili v sedem skupin. Vsak dan smo imeli smučanje, dopoldne in popoldne. Boljši dve skupini sta smučali tudi v dolino do gondole in na Arehu.  Med smučanjem smo imeli kosilo in počitek. Po popoldanskem smučanju smo imeli malico. Takoj po malici pa pouk. Pri pouku smo izdelali plakat sobe in določili ime sobe, napisati smo morali tudi pravila sobe, reševali smo matematične učne liste in pisali razglednice in pisma. Po večerji smo imeli različne aktivnosti. Z jajčki smo se peljali do proge za Zlato lisico. Plazali smo po strmini in se kotalili po bregu navzdol. Bilo je zelo zabavno. Ko smo prišli nazaj, smo si ogledali animirani film Bolt. Naslednji večer smo šli v Fun park. To je, da se spustiš z obročem, kakor po bob stezi.  Eden od večerov je bil namenjen za nakup v trgovini. Vsak si je lahko kupil dva priboljška. V četrtek smo se kopali v bazenu in imeli zaključni ples. Imeli smo zelo dobrega DJ Naceta, ki ga kličejo tudi Cene. Vsi smo  z veseljem plesali. Na koncu so nam podelili priznanja za najbolj urejeno sobo  in upoštevanje pravil. Zelo smo bili veseli, saj se le redko zgodi, da pri tem zmagajo fantje. Dobili smo tudi priznanja za smučarja, dobrega smučarja in zelo dobrega smučarja. Smučarji so postali tudi začetniki. Pred spanjem smo se s sošolci družili v sobah in igrali družabne igre.

Zadnji dan smo imeli zaključno tekmo. Sledila je podelitev medalj najhitrejšim smučarjem. Po kosilu smo vse spakirali v avtobus  in se odpeljali proti domu. Pred šolo smo se vrnili okoli pol štirih popoldne.

Te zimske šole v naravi ne bomo pozabili nikoli, ker smo se zelo zabavali in se naučili veliko novega.

 

Učenci 4.b razreda z učiteljico Ani Gale

11             12

Smučarji začetniki so postali SMUČARJI.                   Ostali so postali še BOLJŠI SMUČARJI.

13             14

 

15              16

Najboljši smučarji so smučali v dolino in se nazaj peljali z gondolo.

 

17            18               19

Kotaljenje na Pohorski strmini Zlate lisice

20       21        22        23

Zabava v Fun parku.

24          25

Nekateri prvič na vlečnici                                        in prvič pogumno navzdol.

26           27            28            29

Podelitev priznanj

30              31           32

33   34    35

(Skupno 169 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost