Mesec maj je učencem naše šole prinesel dva zanimiva UNESCO dogodka – dan kulturne raznolikosti in 3. UNESCO ASP tek mladih.

V četrtek, 14. maja, so se UNESCO predstavniki oddelkov odpravili v Kamnik, kjer je potekalo pisano dogajanje ob dnevu kulturne raznolikosti. V Kulturnem domu Kamnik so si ogledali musical V deželi Oz v izvedbi učencev Osnovne šole Marije Vere, se z vodenim ogledom potepali po ulicah srednjeveškega Kamnika, na gradu Zaprice prisluhnili pripovedkam Irene Cerar in v čudovitem ambientu grajskega dvorišča uživali v koncertu Melise in Marjana Spruka. Nekaj drobcev nepozabnega dne, polnega lepih doživetij, si lahko pogledate na naslednji povezavi.

Pisano in živahno je bilo tudi na Ptuju, kjer je v organizaciji Gimnazije Ptuj potekal že 3. UNESCO ASP tek, tokrat pod sloganom “Vedno na pravi poti – brez dopinga do cilja”. Letošnji tek je bil nekoliko drugačen od prejšnjih dveh, saj tokrat niso merili časov in tudi končnih rezultatov ni bilo. Tokrat je bilo zmagovalcev kar 1500, toliko je bilo namreč udeležencev teka. Med njimi je bilo tudi 43 učencev naše šole, ki so s športnim udejstvovanjem prav tako pripomogli k promociji športa in zdravega načina življenja. Preživeli so zanimiv dan, kjer so se lahko udeležili različnih ustvarjalnih delavnic in sklepali nova prijateljstva z vrstniki iz vse Slovenije. Kako so se zabavali v pisanem vrvežu ptujskih ulic, si lahko ogledate tukaj.

(Skupno 3 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost