Avtomobili na električni pogon, ja ali ne? Kakšna je razlika je med avtomobili na fosilna goriva in avtomobili na električni pogon? Kolikšna je njihova cena? Kolikšno razdaljo lahko prevozimo z enim polnjenjem? Ali res toliko manj onesnažujejo okolje? Kaj pa hibridna vozila?

prenos

 

V soboto, 14. 3. 2015, se bo na naši šoli odvijal mednarodni osnovnošolski debatni turnir. Turnirja, ki bo potekal v angleškem jeziku, se bodo udeležili debaterji iz slovenskih in hrvaških debatnih klubov.

Učenci bodo prva dva debatna kroga debatirali na vnaprej znano debatno trditev: »All new private automobiles should be powered by electricity«, tretji krog pa bo »impromptu« krog, kar pomeni, da bodo imeli učenci samo 1 uro časa, da se pripravijo na novo trditev.

Po treh debatnih krogih sledi finalni krog, v katerem se bosta pomerili najboljši ekipi in bo potekal v avli naše šole.

Turnir se začne ob 10.00 uri s kratkim kulturnim programom, nato sledijo trije debatni krogi po učilnicah in ob 17.00 finale.

 

Vabljeni, da si pridete dogodek pogledati, podpreti naše debaterje in kaj novega izvedeti o električnih avtomobilih – argumentih za in proti!

 

Debatni klub OŠ Rodica

(Skupno 13 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost