Na Osnovni šoli Rodica je v času zimskih počitnic od 23. do 27. februarja 2015 potekal počitniški program z geslom Popestrimo zimske počitnice. Program sta organizirala Zveza prijateljev mladine Domžale in Osnovna šola Rodica. Učencem je omogočil aktivno preživljanje prostega časa od 7.30 do 15.00, saj je temeljil predvsem na medsebojnem druženju, ustvarjalnih in športno-gibalnih dejavnostih.

Učenci so vsakodnevno lahko izbirali med različnimi ustvarjalnimi dejavnostmi. Preizkusili so se v zgibanju papirja, izdelovanju različnih zapestnic in oblikovanju posodic iz das mase. Z uporabo servietne tehnike so prikupno okrasili lesene deščice, s tempera barvicami pa so slikali nenavadne metulje. Iz tulcev, gumbov in pokrovčkov so nastali čudoviti snežaki. S pomočjo kartona smo ustvarili želve, z odtisi svojih rok polarne medvede, na risalnem papirju pa je nastala marsikatera umetniška slika.

V četrtek, 26. februarja, smo odšli peš do Kulturnega doma Franca Bernika, kjer smo si ogledali risanko Čebelica Maja. Učenci so imeli velika pričakovanja. Po vtisih sodeč, so se ta tudi izpolnila. Prav vsi so se v dvorani nasmejali skoraj do solz. Po ogledu risanke smo odšli nazaj v šolo, kjer je bila na vrsti ustvarjalnica. S pomočjo tulcev, tempera barvic in papirja smo ustvarili vsak svojo čebelico Majo ali njenega prijatelja Vilija.

Počitniške dneve smo izkoristili tudi za igranje različnih iger, kot so sestavljanje puzlov, lego kock, igre s kartami, domine, in še mnoge druge. Veliko smo se tudi gibali, večinoma v šolski telovadnici, saj nam vreme ni bilo najbolj naklonjeno. Kljub temu so se učenci dobro počutili in uživali v vseh ponujenih dejavnostih. Lahko so izbirali med različnimi pripomočki. Največkrat so posegli po žogah in kegljih.

Kuhinjsko osebje je vsak dan poskrbelo za naše želodčke. V šolski kuhinji so skrbno pripravljali malice in kosila. Za najljubšo malico so učenci izbrali »evrokrem« in čokoladne kroglice, za kosilo pa špagete s polivko in palačnike z viki kremo ter smetano. Pogosto vprašanje je bilo: »Ali lahko dobim repete?« To dokazuje, da je bila hrana res odlična.

 

Popesrimo pocitnice 2015

 

Sabina Osolin in Teja Medle

 

 

(Skupno 6 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost