Priložnost za učence in starše

 

Dan odprtih vrat slovenskega gospodarstva za mladino, starše in učitelje

 

Slovenska podjetja bodo v četrtek, 27. novembra 2014, ob 16h odprla svoja vrata za učence, njihove starše in učitelje osnovnih šol. Namen te akcije je približati poklice, ki so manj poznani, učencem in  njihovim staršem.

 

V gospodarstvu še vedno opažajo, da imajo učenci in njihovi starši velikokrat napačne predstave o poklicih v nekaterih panogah. V spominu so ostale predstave o težkih delovnih pogojih in nezanimivih področjih dela, s tehnološkim razvojem pa so se spremenili procesi in pogoji dela, spreminjajo se delovna mesta in povečujejo se možnosti za razvoj kariere v slehernem delovnem okolju.

 

Učenci zaključnih razredov osnovne šole in njihovi starši ste pogosto v veliki stiski, ko se odločate o vpisu v  srednješolske programe. Osnova za sprejetje ustrezne odločitve je, da imamo dovolj pravih informacij.  Vabimo vas, da pridobite več informacij o poklicih, delovnih okoljih in načrtih podjetij v vašem okolju, zato 27. 11. 2014 ob 16h obiščite podjetja  v vašem kraju. Seznam vseh podjetij je objavljen na spletni strani Gospodarske zbornice Slovenije na http://www.gzs.si/slo/65999 Čas bo tudi za vprašanja obiskovalcev, zato ne zamudite te priložnosti!

 

Pobudnik akcije je Gospodarska zbornica Slovenije v sodelovanju za Zavodom RS za zaposlovanje in Zavodom RS za šolstvo.

 

Prijavo na dogodek posredujete šolski svetovalni službi – Tjaši Kranjc (tjasa.kranjc@guest.arnes.si) do 19.11. 2014 ali  na naslov: zlata.slibar@ess.ov.si

 

 

(Skupno 5 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost