V času poletnih počitnic, in sicer od 18. do 29. avgusta 2014, so bila za učence in učenke od 7.30 do 15.00 odprta vrata Osnovne šole Rodica. Tam je namreč potekal počitniški program z geslom Popestrimo poletne počitnice. Program je otrokom omogočil aktivno preživljanje prostega časa, ki je temeljil na gibanju, druženju in ustvarjanju. Program sta organizirala Zveza prijateljev mladine Domžale in Osnovna šola Rodica.

Oba tedna smo bili zelo aktivni. Učenci so lahko izbirali med številnimi ustvarjalnimi dejavnostmi. Prvi teden smo tako iz odpadnega materiala izdelovali balone, ki smo jih tudi pobarvali, poigrali smo se z različnimi origami tehnikami, izdelovali zapestnice iz hama perlic, barvali s tempera barvicami in risali z ogljem. Drugi teden smo se pridno lotili izdelovanja domin iz kamenčkov, lutk iz odpadnega materiala, različnih živali iz tulcev in svečnikov iz das mase. Učencem je bilo najbolj všeč, ko smo izdelovali balone, lutke iz odpadnega materiala, ustvarjali živali iz tulcev, in se preizkušali v različnih tehnikah zgibanja papirja (origami).

Dneve programa poletnih počitnic smo izkoristili tudi za igranje različnih družabnih iger, kot so monopoli, igra štiri v vrsto, igre s kartami, domine in druge. Veliko smo se tudi gibali tako zunaj kot v šolski telovadnici. Učenci so večinoma vsak dan »navijali«, da se igramo v telovadnici, saj je šolska telovadnica dobro opremljena. Dekleta so v telovadnici posegala po velikih žogah, hula hoop obročih in kolebnicah, dečki pa so raje igrali nogomet in košarko ter se igrali na blazinah. Vsak dan brez dežja smo izkoristili tudi za igro zunaj, na šolskem igrišču.

Otroci so pohvalili malice in kosila. Za nas so jih skrbno pripravljali v šolski kuhinji. Kuhinjsko osebje nas je razvajalo z raznoliko prehrano, otrokom pa so najbolj ostale v spominu palačinke z marmelado in rižota. Njami!

Sabina Osolin

 

(Skupno 1 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost