Dobrodelni koncert Otroci otrokom in praznovanje 150-letnice šolstva v Domžalah.

Dogodek je v šolskem letu 2013/2014 potekal v povezavi s praznovanjem 150-obletnice šolstva v Domžalah ter z zaključkom projektnega tedna, ko je šola gostila učence in učitelje iz Španije in Turčije v projektu Comenius – šolska partnerstva.

otroki_pevski_zbor_2_in_instrumentalistiPPObletnici šolstva je bila namenjena ena najbolj znanih slovenskih pesmi, ki jo je zapel starejši otroški pevski zbor, Stoji učilna zidana v priredbi g. Tomaža Habeta.

Čeprav zelo velik, je bil večnamenski prostor Osnovne šole Rodica mnogo premajhen za vse, ki so si želeli ogledati dobrodelno prireditev Otroci za otroke ter tako prispevati svoj delež za šolski sklad. Prijetna prireditev, ki so jo povezovali SMS-i, je pokazala široko  paleto dejavnosti na osnovni šoli. SMS sporočila pa so simbolično povezovala preteklost in sedanjost.

otroki_pevski_zborPPNa prireditvi so nastopili šolski pevski zbori, glasbeniki – instrumentalisti, manjše in večje plesne skupine, ki so vsaka zase plesale zgodbe in s plesom navduševale prisotne, predstavili so se mladi folkloristi KD Domžale ter nas spomnili na delček iz zgodovine našega območja, zanimiva je bila priredba Prešernovega Povodnega moža, učenke so odplesale odlomek iz baleta Labodje jezero, navdušili so mladi raparji, plesalec električnega boogija in plesalci in plesalke hip-hopa. Gostje, učenci iz Španije (Antonela, Bryn, Pol in Marta), so na koncu zaplesali ples Calipso, ki je publiko navdušil.

Ponosni smo bili na naše mlade umetnike in ustvarjalce, na njihove mentorje in druge, ki so omogočili, da je koncert povezal vse generacije, pa tudi kulture. Posebna zahvala scenaristki Aniti Gaber Peceli, ki je skupaj z Markom Drobnetom dogodek pripravila.

najmalji_folklorisitiPP

Urka_in_povodni_moPP

MPZ_z_Marijo_Pepelnak_Arneri_na_dobrodelnem_koncertu_27._marca_2014_PP

nastop_panskih_uencevPP

(Skupno 17 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost