Ob koncu poletnih počitnic se je šest učencev devetih razredov OŠ Rodica in dva učitelja odpravilo na vožnjo z vlakom do Hrvaške, kjer smo se udeležili evropskega projekta Youth in action: “Have your say! Young European citizens shape their future”. Projekt je potekal od 23. do 30. avgusta v sodelovanju s petimi državami – Hrvaško, Češko, Slovaško, Poljsko in Slovenijo.

Osem dni smo preživeli v super družbi. Na delavnicah smo se naučili veliko o debati in argumentih za in proti, vadili javno nastopanje, obnavljali znanje angleškega jezika ter si širili angleški besedni zaklad. Večere smo si popestrili z zabavno-predstavitvenimi programi, športnimi aktivnostmi, sprehodi ob obali, se sladkali s sladoledom in zabavali z neskončnimi klepeti. Ob predstavitvah posameznih držav smo se veliko naučili o raznovrstnosti evropske kulinarike ter o jezikovnih podobnostih in razlikah.

Na slovenskem večeru smo se predstavili s potico in slovensko čokolado, kratkim kvizom, ki je vključeval risanje oblike Slovenije ter likovno delavnico pirhov in Idrijske čipke. Predstavili smo tudi nekaj korakov folklornega plesa in skupaj zaplesali ob narodno zabavni glasbi, pesem Na golici pa je dvignila na noge prav vse udeležence. Skratka, odšli smo novim doživetjem naproti in se vrnili z neprecenljivimi izkušnjami, lepimi spomini in novimi poznanstvi.

Vabljeni h ogledu fotogalerije.

 

Maja Novak

(Skupno 1 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost