ex_tempore_4

 

LIKOVNI EX TEMPORE NA OSNOVNI ŠOLI RODICA

 


V šolskih letih 2012/2013 in 2013/2014 smo na Osnovni šoli Rodica izvedli nacionalni projekt LIKOVNI EX TEMPORE. 


Temeljni cilj projekta so ozaveščanje pomena naravne in kulturne dediščine na osebni in družbeni ravni, združevanje sodobnih in tradicionalnih likovnih tehnik z vsebinami iz preteklosti in učenje o pomenu ohranjanja  naravne in kulturne dediščine. Z umetniškim ustvarjanjem učenci razvijajo čut za estetiko, smisel za lepoto ter naravnanost k duhovnim vrednotam.

 

 

Letošnji ex tempore smo na šoli gostili v torek, 13. maja. Medtem ko so lani likovniki s celotne Slovenije ustvarjali v grobeljskem drevoredu (enem izmed treh posvojenih spomenikov rodiške šole), jih je letos muhasto deževno vreme pregnalo pod streho. Po drevoredu so se zgolj sprehodili in tam iskali navdih za likovno ustvarjanje na temo ˝živali, ki živijo v grobeljskem drevoredu˝. Tekom dneva so ustvarili zanimiva dela v različnih likovnih tehnikah, vsem ustvarjalcem je koristne usmeritve podajala izkušena likovnica Mateja Kozina. Tudi sicer so se med učenci in mentorji iskrile kreativne ideje, stkale pa so se mnoge prijateljske vezi, kar je eden izmed ciljev projektov, ki potekajo v okviru UNESCO ASP mreže. 

 

 

Nekaj fotoutrikov ustvarjalnega dne najdete na TEJ POVEZAVI , spletno razstavo nastalih likovnih del pa si lahko ogledate TUKAJ  

 

Nekaj fotoutrinkov likovnega ex tempora v šolskem letu 2012/2013 pa si oglejte v nadaljevanju.

 


EX_tempore_1

 

ex_tempore_5

 

ex_tempore_2

 

ex_tempore_6

 

ex_tempore_3

 

ex_tempore_7

(Skupno 4 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost