Deset mesecev po praznovanju 40- letnice Osnovne šole Rodica in tedanji položitvi temeljnega kamna smo slavnostno odprli zahodni šolski prizidek.

 

PrizidekOd leta 1972 pa do danes je bilo šolsko poslopje na Kettejevi 13 potrebno večkrat preurejati, dopolnjevati in obnavljati ter tako zagotavljati ustrezne materialne osnove za vzgojno-izobraževalno delo.

Dinamika priseljevanja in posledičnega naraščanja števila otrok v vrtcih je postopoma napovedovala, da se bomo tudi v osnovnih šolah soočili s porastom števila učencev in marsikje tudi s prostorsko stisko. Kvalitetno poučevanje je domena dobrih učiteljev, uspeh, razvoj in zadovoljstvo uporabnikov pa so odvisni tudi od ustreznega prostora in materialne opremljenosti šole.

 

Kolektiv Osnovne šole Rodica, učenke in učenci ter starši se Občini Domžale zahvaljujemo za skrb in konsenz pri odločitvi za investicijo. Šola je s tem pridobila prepotrebne prostore za športno vzgojo najmlajših učencev, pouk izbirnih predmetov in interesnih dejavnosti s področja športa; skladno s prostorskimi standardi sta pomembna pridobitev dve učilnici za delo v prvem razredu, v nadstropju pa učilnici za glasbo in tuj jezik. V primernih in umirjenih prostorih bo lahko potekal tudi kabinetni pouk oziroma dodatna strokovna pomoč s posameznimi učenci ali manjšimi skupinami. Oprema v učilnicah je zasnovana po osnovnih potrebah, ki jih v vzgojno izobraževalni proces vnaša informacijska doba, predvsem pa je objekt grajen po sodobnih standardih, eden izredno pomembnih je tudi energetska varčnost stavbe.

 

Verjamemo, da bomo v izboljšanih prostorskih pogojih lahko nadaljevali in zagotavljali kvaliteto naše osnovne dejavnosti ter učiteljem, učencem in staršem omogočili optimalne delovne pogoje ter prijetno bivanje v šoli.

Še več>>

 

 

 

(Skupno 14 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost