1. februarja 2013 je začel veljati nov zakon o Šolski prehrani, ki za leto 2013 in 2014 omogoča lažjo pridobitev subvencije za šolsko prehrano in sicer:

  • upravičenost do  subvencije za malico (brezplačna malica) – povprečni mesečni dohodek na družinskega člana do 53% neto povprečne plače v RS
  • upravičenost do subvencije za kosilo (brezplačno kosilo) – povprečni mesečni dohodek na družinskega člana do 18% neto povprečne plače v RS.

Odločbe, izdane po prej veljavnih predpisih, s katerimi so učenci pridobili subvencijo za malico ali kosilo, se ne spreminjajo oz. veljajo do izteka.

 

Staršem otrok, ki ste imeli veljavno odločbo o otroškem dodatku na dan 31. 12. 2012, je CSD že izdal novo odločbo o subvenciji po uradni dolžnosti. Do podatkov o subvencijah dostopamo preko baze podatkov v Centralni evidenci udeležencev vzgoje in izobraževanja, zato odločb o subvenciji za malico/kosilo ni potrebno posredovati šoli. Bodite le pozorni, če je pravica upoštevana pri položnici, izdani v mesecu marcu (obračun za februar). V primeru, da pravica ni upoštevana, je prišlo do izpada podatka v Centralni evidenci. Prosimo, da nas o tem obvestite!

Če vam je CSD po uradni dolžnosti poslal odločbo z dodeljeno pravico o subvenciji za malico oziroma kosilo, pa vaš otrok ni prijavljen na malico ali kosilo, ga je potrebno na malico / kosilo PRIJAVITI preko obrazca (dobite ga v tajništvu ali organizatorki šolske prehrane).

Če na dan  31.12.2012 niste imeli veljavne odločbe, ste morali vložiti vlogo za uveljavljanje pravic iz javnih sredstev na pristojni CSD. V kolikor to še niste storili, storite to čim prej.

Opozorilo: Tudi če ste upravičeni do subvencije za šolsko malico ali kosilo, je potrebno v primeru odsotnosti učenca v šoli malico/kosilo pravočasno odjaviti – torej do 8.30. V nasprotnem primeru se vam zaračuna polna cena malice/kosila.

(Skupno 7 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost