V soboto, 3. junija 2023, smo se pridružili ljubiteljem slamnikarske dediščine, ki so obiskali zdaj že tradicionalni slamnikarski sejem.

Uživali smo v pestrem kulturnem dogajanju in si ogledali številne stojnice, kjer so poleg znamenitih domžalskih slamnikov ponujali tudi druge izdelke domače obrti. Najbolj pa so bile seveda zanimive aktivnosti in delavnice za otroke. Med drugim smo se preizkusili v pletenju slamnikarskih kit, lovili ogromne milne mehurčke ter se sladkali s slastnimi palačinkami in sladoledom.

Našo šolo smo predstavili z delavnico izdelovanja prav posebnih slamnikov, ki smo jih poimenovali »časopisniki«. Njihovo izdelovanje je bilo zabavno, saj so šli na glave najprej listi časopisnega papirja, z njih pa pravi »časopisniki«, ki nas bodo varovali pred soncem v prijetnih počitniških dneh, ki se jih že zelo veselimo.

Nekaj utrinkov …

Obiskala nas je tudi učiteljica Tatjana Šarc, na sliki z učenkami naše šole, ki so se udeležile naše delavnice.

Vse fotografije iz arhiva Ani Gale.

Več o dogajanju si lahko ogledamo in preberemo na portalu domžalec.si: https://domzalec.si/kultura/prireditve-kultura/domzale-ponovno-v-znamenju-tradicionalnega-slamnikarskega-sejma/

(Skupno 236 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost