Kviz Male sive celice preverja znanje in veščine sedmošolcev, osmošolcev in devetošolcev. V šolskem letu 2021/2022 sta se pod mentorstvom Ane Kovač v kvizu preizkusili dve ekipi OŠ Rodica. Prvo ekipo so zastopala dekleta: Leila Kaše (7. c), Anamarija Mušič (8. a) in  Zala Korošec (9. c), v drugi ekipi pa so se preizkusili fantje: Luka Stančič (7. c), Arian Pohlen (8. c) in Nil Gorjanc (9. b). Na tekmovanju je sodelovalo rekordno število ekip (278) iz cele Slovenije. Na regijskem tekmovanju Ljubljana-okolica sta se obe ekipi odrezali odlično. Fantje so se, glede na točke, uvrstili na 1. mesto, dekleta pa na 6. mesto. Zaradi pravila, da lahko tekmovanje nadaljuje le ena ekipa iste šole, ne glede na število točk drugih šol, so se naprej uvrstili le fantje. Na ustnem delu so nato premagali ekipo OŠ Janka Modra iz Dola pri Ljubljani.  

Ekipa OŠ Rodica: Luka Stančič, Nil Gorjanc in Arian Pohlen v pustni oddaji Male sive celice, RTV Slovenija, februarja 2022.

Zmaga jim je prinesla uvrstitev med najboljših 32 ekip v Sloveniji in prvi nastop v televizijski oddaji. Žreb je določil njihovo nasprotno ekipo – OŠ Bogojina. S končnim rezultatom 50 : 44 so se Luka, Arian in Nil veselili zmage in uvrstitve v nadaljevanje tekmovanja. V osmini finala so se fantje pomerili z dekleti iz OŠ Naklo. V zanimivi pustni oddaji so se naši mušketirji s končnim rezultatom 64 : 60 ponovno veselili zmage in uvrstitve med najboljših osem v državi.   

Arian, Nil in Luka v nadaljevanju tekmovanja Male sive celice, RTV Slovenija, aprila 2022.

V tretjem nastopu na televiziji RTV Slovenija so naši fantje zamenjali barve majic in se kot vijoličasti pomerili z ekipo iz OŠ Mežica. Napeto je bilo vse do konca, za razgretost pa so poskrbeli tudi navijači v studiu. Za našo ekipo je navijalo trideset naših učencev od 6. do 9. razreda. 

Ekipa OŠ Rodica (Arian, NiL, Luka) in navijači v četrtfinalni oddaji Male sive celice, RTV Slovenija, aprila, 2022.

Kljub glasnemu navijanju in doseženemu visokemu številu točk pa so Luka, Arian in Nil z rezultatom 77 : 87 vendarle morali priznati premoč ekipi iz OŠ Mežica, ki so bili tudi končni zmagovalci kviza. Ne glede na poraz v četrtfinalu so fantje prejeli nagrado – enoletni dostop do učnih gradiv na spletnem portalu OpenProf. Za zaključek sezone so nas povabili še v posebno The best off oddajo, v kateri so se vsi četrtfinalisti pomešali med seboj in tekmovali na bolj sproščen način. Fantje so spoznali nove prijatelje, se veliko novega naučili in se ob tem še zabavali. Za res dober uspeh jim še enkrat čestitamo.  

Ekipa OŠ Rodica med udeleženci v posebni oddaji The best off ; Luka skrajno desno, Nil in Arian na sredini v 3. oz. 4. vrsti, RTV Slovenija, maja, 2022.

Besedilo: Ana Kovač

(Skupno 137 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost