Na šoli smo tudi v tem šolskem letu obeleževali Mednarodni dan strpnosti (16. november), ki nas spodbuja k sprejemanju in razumevanju drugačnosti, k negovanju medsebojnih odnosov, k spoštovanju sočloveka ter strpnosti do vseh. Na Svetovni dan zdravja (7. april) smo nastale izdelke učencev predstavili na ogled.

Petošolec Arne P. (5. a) je skupinsko ustvarjanje razrednega akvarija opisal sledeče:

“S sošolci smo si razdelili vloge in pričeli z izdelovanjem akvarija. Dve sošolki sta pobarvali kartonsko škatlo za akvarij, drugi smo poskrbeli za dekoracijo in mehurčke. Izdelali smo alge, korale, gradove, skrinje zlata in zastave. Nato smo dekoracijo z lepilno pištolo prilepili v akvarij na notranjo stran, mehurčke pa na zunanjo stran. Vsak od nas je izdelal tudi svojo ribico, ki smo jo nato z vrvico prilepili v notranjost akvarija. Naš akvarij prepoznate po velikem napisu 5. a razred.”

S pisanimi ribicami so petošolci želeli poudariti, da je vsak izmed nas drugačen in samosvoj. Niti dva si nista med seboj enaka. In prav je tako. Vsak od lahko obogati in popestri svet, v katerem živimo.

Izdelke učencev si lahko ogledate v fotogaleriji.

(Skupno 18 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost