Ali ste letos že slišali kukati kukavico? Ponekod, v nekaterih naših gozdovih jo že lahko slišimo. Da bi bili bolj pozorni na ptice v našem okolju in da ne bi pozabili na njihovo zelo pomembno vlogo pri ohranjanju  ravnotežja v naravi, razpisujemo likovni natečaj Ptice okoli nas – ptice selivke. Si lahko zamislite, kako dolgo pot so morale preleteti, da so se vrnile v naše kraje? Tiste, ki so preživele vse nevarnosti na poti in se vrnile, vsekakor zaslužijo našo posebno pozornost.

Vabimo učence OPB in tudi druge zainteresirane učence na šoli, da narišejo ptice, ki živijo v našem okolju. Lahko so to ptice stalnice, ki so z nami preživele dolgo zimo, ali pa ptice selivke, ki so se že vrnile z dolge poti ali pa bodo še priletele v naše kraje: kukavice, lastovke, hudourniki, čebelarji, muharji, pastirice, pevke, škorci in druge.

Navodila: risbe ptic naj bodo na listu v velikosti A5 formata (pol velikega lista). Likovna tehnika ni predpisana. Navodila za risanje ptic lahko poiščete na spletu. Podpisane risbe oddajte v učilnico 2. A ali v kabinet OPB.

Vsi likovni izdelki bodo razstavljeni v šolski avli, najlepši pa tudi na šolski spletni strani.

Za aktiv OPB: Vilma Vrtačnik Merčun

LIKOVNI IZDELKI UČENCEV 2. RAZREDA

(Skupno 179 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost