Drage učenke, dragi učenci.

Delo na daljavo nas bo očitno spremljalo še nekaj časa, zato smo se učitelji športa odločili, da te spodbudimo k pisanju dnevnika vadbe. Kot poudarjamo vsako uro, je za zdravje zelo pomembno vsakodnevno gibanje vsaj 60 minut. Spodbujamo te, da si po šolskem delu, kjer več ur sediš za računalnikom, vzameš čas tudi za športno aktivnost in s tem krepiš svoje zdravje, večaš odpornost in se lažje pripraviš za miselne napore.

Dnevnik vadbe piši za vsak dan, ne samo takrat, ko je na urnik šport. Lahko izvajaš uro, ki ti jo napišemo učitelji športa, lahko pa si sam izbereš in pripraviš svojo vadbo. Malo pobrskaj po pripravah za delo na daljavo v mesecu marcu in aprilu in si lahko sestaviš svojo športno vadbo. Tudi učitelji športa vam bomo pripravili nabor športnih programov, ki jih lahko izvajaš. Pod športno vadbo lahko šteje vse , kar počneš  (sprehod s psom, nabiranje kostanja, hitra hoja do trgovine, športne igre z družinskimi člani…..). Pomembno je, da si aktiven in da nekaj časa preživiš na zraku. Dnevnik vadbe nam lahko tedensko pošiljaš na spodnje elektronske naslove, ali ga ob vrnitvi v šolo prineseš s seboj. Lahko je napisan na roko, na list, v zvezek, lahko ga pišeš na računalnik, natisneš ali pošlješ.

Dnevnik mora vsebovati:

Ime, priimek in razred, datum vadbe (vsak dan) in opis vadbe. Lahko dodaš tudi kakšno fotografijo ali narišeš risbo.

Primer dnevnika:

Miha Novak, 8.c

Ponedeljek, 19. 10. 2020

Ob 18h sem naredil 5 vaj in 3 krat ponovil (10 počepov, tek po stopnicah gor in dol, 20 trebušnjakov, 10 izpadnih korakov, 10 sklec).

Torek, 20. 10. 2020

Sprehod s psom (6381korakov).

Gimnastične vaje – sklop 3

Sreda, 21. 10. 2020

Kolesarjenje PST (1 ura)

Sprehod na Šumberk (45 min)

Četrtek, 22. 10. 2020

Sprehod (45 min)

Vaje za moč (30 min) – sklop 1

Petek, 23. 10. 2020

Badminton z bratom

Tek: 1 min teka, 1 min hoje, 2 min teka, 2 min hoje, 3 min teka 2 min hoje 4x ponovitev,

Raztezne vaje

Elektronski naslovi učiteljev športa:

bostjan.posedi@gmail.com

zlatka.gasparic@guest.arnes.si

jure.jeromen@guest.arnes.si

podpecan.a@gmail.com

Vadba je zdravilo

Pomen telesne aktivnosti v času pandemije

(Skupno 11 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost