Spoštovani starši, drage učenke in učenci.

Vstopamo v drugi teden pouka na daljavo in prilagojenega šolskega dela na domu. V tednu od 16. 3. do 20. 3. 2020 smo živeli drugačen pouk, obveznosti so se drugače razporejale. Starši ste bili in ostajajte otrokovi in učiteljevi pomembni spremljevalci. Zavedamo se, da tak način šolanja tudi od staršev zahteva več časa in skrbi. Ampak v teh časih je dobro, da na vse pogledamo s pozitivne plati. Četudi smo veliko izgubili, hkrati tudi pridobivamo – vsi: učenci, učitelji in starši.

V minulem tednu so tekle zelo intenzivne interakcije na daljavo, odzivi otrok in staršev, so učitelje pomirjali, jih razveseljevali, navduševali in jih navdihovali za nove pristope. Povratni odzivi so bili izjemnega pomena. Prepričana sem, da so odzivi učiteljev in razrednikov tudi vam veliko pomenili. Spodbujamo, da se povezujete tudi učenci na ravni oddelka ali učnih skupin, da si pomagate in se podpirate. Dnevi brez živih vrstniških stikov bodo postajali vse daljši, lahko se pojavi dolgočasenje, slaba volja, malodušje.

Tudi zato je pomembno ohranjati učno aktivnost in druge zaposlitve, ki jih vam v pomoč prav tako objavljamo na spletni strani. Opazili boste, da smo objave za učenje na domu razporedili v tri sklope z namenom, da svoje mesto dobijo tudi splošne informacije za starše in učence.

Učenci: iščite kontakt s svojimi učitelji in drugimi strokovnimi delavci, pošiljajte jim izdelke ali pa samo napišete, kako vam je šlo, kje ste prepoznali težave. Ne pozabite na svoje sošolce in prijatelje in ostanite doma (zaradi vas, vaše družine in drugih ljudi).

Lepo vas pozdravljam in ostanite zdravi.

Ravnateljica:

Milena Vidovič

(Skupno 2 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost