Naša šola nudi učencem in zaposlenim možnost brezplačnega dostopa do brezžičnega računalniškega omrežja EDUROAM. Dostop ni namenjen komercialni uporabi. EDUROAM je del šolskega omrežja, ki je povezano v omrežje Arnes in evropski sistem, zato zanj veljajo enaka pravila kot za dostop do omrežja Arnes (http://www.arnes.si/dostop).

1 korak

Uporabniško ime in geslo za Eduroam prejmete pri spodaj navedeni kontaktni osebi.

2. korak

Eduroam CAT omogoča preprosto nastavitev profila za omrežje Eduroam.

 

 

1. Kaj je Eduroam?

Storitev Eduroam omogoča  študentom in zaposlenim varen in preprost dostop do zaščitenega brezžičnega (WLAN) omrežja na naši fakulteti in gostovanje v omrežjih drugih institucij, vključenih v sistem Eduroam. V omrežje Eduroam so vključene izobraževalne in raziskovalne ustanove (fakultete, inštituti, srednje šole) v Sloveniji (http://www.eduroam.si) in tujini (http://www.eduroam.org). Omrežje je zasnovano tako, da lahko učenci ali zaposleni dostopajo transparentno in brezplačno v katerikoli zgoraj navedeni ustanovi (doma in v tujini), in to z istim uporabniškim imenom in geslom kot v “domačem” omrežju Eduroam. Pri tem je tako sami ustanovi kot gostujočem uporabniku zagotovljena kar največja varnost, saj je onemogočeno prisluškovanje in lažno predstavljanje.


2. Tehnične zahteve za dostop

V brezžično omrežje z imenom (SSID) eduroam se je mogoče povezati s prenosnim računalnikom, dlančnikom, telefonom; skratka z napravo, na kateri operacijski sistem in brezžični vmesnik podpira standard 802.11a/g/n ter varnostni protokol WPA1/2-Podjetniško (WPA1/2-Enterprise) in prijavni standard 802.1x z EAP-TTLS + PAP (enkripcija podatkov AES).

 

3. Navodila za priklop

Podrobna navodila za namestitev najdete na naslovu www.eduroam.si.  Pomagate tudi z prednastavljenimi programi za namestitev brezžičnega omrežja na vaši napravi – eduroamCAT.

Poleg tega je za brezžični dostop potrebno še veljavno uporabniško ime in geslo matične organizacija. V našem primeru je to OŠ Rodica. Trenutno učenci pridobijo uporabniško ime in geslo, ko z zahtevkom izrazijo željo po  tem.


4. Pomoč  in kontaktne osebe

Kontaktna oseba je Dušan Smolè, tel: (07) 39 32 274,  oz. dusan.smole@sola-rodica.si
(Skupno 2 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost