Ko odštevamo zadnje dneve v letu, se pogosto oziramo nazaj, na doživeto – pa naj bo dobro ali slabo. Trenutke vsakdana smo vedno doživljali z lastne perspektive. Ni pomembno, da ob letu gledamo in preštevamo zgolj rezultate. Bolj pomembna sta pot in cilj  ter želja, da se ne ustavimo, da iščemo nove poti ter uresničujemo nove cilje. Vsaka izkušnja uči in bogati – včasih malo boli, včasih boža z nevidno roko potrpljenja in razumevanja, včasih daje krila…

Ko bi vedno vedeli, kam nas bodo pripeljale naše odločitve, ravnanja ali naše besede, potem bi bilo življenje malce pusto. Samo pomislite, kolikokrat se je, kljub dobremu namenu, nekaj zalomilo. Včasih na dober namen niti pomislili nismo, pa se je zgodil – takrat, vidite, nas običajno vodi srce.

Če bi zmogla nasuti želja in zaobljub za leto, ki prihaja, potem bi si želela, da vsak od vas ujame vsega ravno prav, po meri resničnih potreb. Ujemite ravnotežje med »imeti« in »dajati«. Otrokom moramo dati izkušnje sobivanja in jih naučiti, da so življenje odnosi,  sodobne tehnologije pa samo pripomočki, ki lahko koristijo. Ko bomo ostareli, oni pa odrasli, si bomo ob sebi želeli imeti srčne in čuteče ljudi. In otroci se vedno učijo iz izkušenj. Dobrih in slabih.

Življenje je potovanje, za katerega nihče ne dobi zemljevida. Vsakdo potuje po svoje in si sproti riše svoj zemljevid. Vsaka risba je nov smerokaz.

Naj bo novo leto pot dobre volje, zdravja in ljubezni.

Želim vam lepe in mirne božične praznike ter srečno v letu 2019.

 

Ravnateljica:

Milena Vidovič

 

 

(Skupno 7 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost