Še malo dni nas loči do konca leta, v okviru izbirnega predmeta nemščina pa smo že v soboto,  15. 12. občutili pravo praznično vzdušje na avstrijskem Štajerskem.

V Gradec smo prispeli okoli 10. ure in si mesto ogledali najprej podnevi, ko smo se sprehodili po mestnem središču in številnih mestnih trgih. Na Glavnem trgu smo si ogledali mestno hišo in se sprehodili med stojnicami »Weihnachtsmarkta«, pot smo nadaljevali do Deželne hiše, kjer smo občudovali ledene jaslice narejene iz 50 ton ledu, potem pa sprehod nadaljevali do reke Mure. Prečkali smo most in si ogledali Kunsthaus – galerijo umetnosti, oz. vesoljčka, kot ga imenujejo Gradčani. Pot nazaj smo nadaljevali čez otok na Muri, preko sejma božičnih dreves do avtobusa.

Nato smo obiskali znano tovarno čokolade in čokoladnih izdelkov Zotter, ki se nahaja v mestecu Riegersburg. Ogledali smo si zanimiv film, ki nas je popeljal v svet čokolade in proizvodni del, na koncu pa je seveda sledilo sladkanje in degustacija najrazličnejših okusov čokolad v vseh možnih oblikah. V manufakturi izdelujejo čokolado po načinu bean-to-bar, torej od zrna naprej izključno po načelih bio in fairtrade kakovosti. Lahko smo poskusili 365 vrst čokolade. Po zaključenem sladkanju smo se odpeljali nazaj do Gradca, da smo mesto doživeli še v prazničnem večernem vzdušju. Peš smo se povzpeli na grajski grič Schlossberg, od koder je čudovit razgled nad mestom in tam na božičnem sejmu zaključili našo ekskurzijo. Veliko smo se naučili o kulturi, zgodovini ter arhitekturi štajerske prestolnice.

Zadovoljni, polni novih znanj in izkušenj smo se ob 21. uri pripeljali na Rodico.

 

(Skupno 8 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost