Zimske šole v naravi na Pohorju (1. 2. – 5. 2. 2016) se je udeležilo 68 učencev četrtih razredov, sedem smučarskih učiteljev ter učiteljici Sonja Koželj Juhant in Ani Gale. Prve tri dni  nas je spremljalo toplo, skoraj pomladno vreme, vendar nas zagnanost in želja po boljšem smučarskem znanju ni ustavila in vztrajno smo vijugali po umetnem snegu. Zelo smo se razveselili snega, ki je padel v noči iz srede na četrtek. Čeprav ga ni bilo veliko,  je vendarle pričaral pravo zimsko pravljico  in nepopisno veselje.

Že prvi dan so smučarski učitelji  preizkusili učence in jih razvrstili  v sedem skupin. V prvih dveh skupinah so bili zelo dobri smučarji, ki sta jih vodila učitelja Jure Jeromen in Boštjan Posedi. Sledili sta skupini srednje dobrih smučarjev, ki so precej izboljšali svoje znanje pod vodstvom učiteljic Ane Podpečan in Zlatke Gasparič. Vse pohvale pa gredo smučarjem začetnikom, ki so z veliko volje premagovali prve korake na smučeh in na koncu že kar dobro plužno zavijali pa položnih strminah. Z njimi so se trudile učiteljice Tatjana Šarc, Eva Blatnik in Petra Šuštar. Vsi učenci so si na koncu prismučali diplomo smučarja ali zelo dobrega smučarja.

Bivanje v hotelu Videc na Bolfenku je bilo prijetno, osebje prijazno in hrana dobra. Ob večerih smo si privoščili adrenalinsko sprostitev v Fun parku, ogled celovečerne risanke, obisk male trgovinice, kopanje v bazenu, vožnjo z gondolo, pohod do snežnega stadiona s svetilkami in ogled proge Zlate lisice. Pouk je bil prilagojen učenju v naravi in smučarskim aktivnostim.

Večer pred odhodom domov je bil namenjen podelitvi diplom in druženju ob plesu in glasbi. Zadnji dan so se učenci pomerili v veleslalomu in najboljši trije iz vsake skupine, so dobili lesene medalje z motivom Zlate lisičke. Učenci so povedali, da so se imeli lepo, tudi tisti, ki so imeli sprva malo domotožja. Z njimi pa smo bili zadovoljni tudi učitelji, saj so se večinoma trudili po svojih najboljših  močeh pri vseh aktivnostih in pridno upoštevali pravila.

Slike>>

Ani Gale

 

 

(Skupno 17 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost