Drage učenke in učenci, spoštovani starši!

Z besedno zvezo »na prste ene roke jih lahko prešteješ« izrazimo nazorno primerjavo, da je nečesa malo. Pa je v koronakrizi marsikaj obrnjeno na glavo. Se tudi vam zdi, da je 5. teden pouka na daljavo že prava večnost in bi si želeli, da ponovno vstopite v šolo in sedite s sošolko ali sošolcem v šolski klopi?

Kar z zanesljivostjo lahko trdim, je spoznanje, da smo si kljub oddaljenosti blizu. Vsak se je moral za to  potruditi in uporabiti vse razpoložljive načine – od telefona do računalnika ali tablice, od zapisa s svinčnikom do dobre stare pošte, ki do naslovnika pripotuje v pisemski ovojnici in nato spet nazaj v šolo, k učitelju ali učiteljici.

Potek dela za šolo in učenje ste prilagodili po svoje, odvisno od načina domačega učenja in pogosto tudi dosegljivosti staršev. Cenimo vašo prizadevnost. Dnevno delo za šolo naj ne bo daljše kot je vaš šolski urnik, temu prilagajamo obseg učne snovi, ki jo lahko razporejate preko celotnega tedna. Zelo pomemben je prosti čas.

Vsega naučenega v mesecu dni ni malo. V tem tednu vas bodo učitelji pričeli obveščati tudi o zadolžitvah, preko katerih boste na prilagojene načine pokazali svoje znanje, saj se počasi bližamo zaključku šolskega leta. In kot sem zapisala zadnjič: ne skrbite, navodila bodo jasna, obveznosti pa enakomerno razporejene. Le sproti se učite in čimbolj sodelujte z učitelji. Če je le mogoče, bodite v stiku s svojimi sošolci – na daljavo, seveda.

Želim vam uspešen teden in ostanite zdravi.

Ravnateljica:

Milena Vidovič

(Skupno 4 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost