V sredo, 17. 4. 2019, smo v Češminovem parku na prireditvi “Spoznajmo se, praznujmo skupaj” predstavljali našo šolo. Letošnja rdeča nit je bila misel Lepa beseda lepo mesto najde. Tako smo na stojnici predstavili produkte šole, ki lepo besedo zares poneso v lepo mesto Domžale.

V sklopu projekta Spirit so učenke pod vodstvom mentorice Saše Klemenc pripravile čisto prave razglednice mesta Domžale in s ponosom delile otroški vodnik po Domžalah – Veverica raziskuje Domžale. Učenci pod vodstvom Mateje Vidmar so za mimoidoče pripravili produkte domače kozmetike iz naravnih materialov in dokazali, da je kemija tudi zabavna in zdravju prijazna. Ognjičevo in čilijevo mazilo, mazilo za ustnice, kremo za obraz in telo so na stojnici barvito dopolnjevali mini eko vrtički tretješolcev. Pod vodstvom Mateje Jakoš Vasle (Ekošola) so pripravili sadike zelišč in dišavnic, ki so med mimoidočimi dobile nove lastnike in gotovo že krasijo domači vrt ali balkonsko lončnico. Starejši in malo mlajši pa so ta dan ponovili tudi poštevanko in računanje odstotkov. Učenci pod mentorstvom Katje Skubic so namreč ustvarili aplikacijo, ki omogoča učenje poštevanke. S pomočjo treh prenosnih računalnikov je v Češminovem parku potekala prava tekma, kdo zna več.

Ob stojnici pa smo pozornost namenili lepim besedam, mislim, na katere se dobesedno usedemo. Mentorica Petra Šuštar (projekt Unesco) in učenke so med mimoidočimi zbrale nekaj lepih besed, misli, ki so jih nato s čopiči napisale na modra stola in poskrbele, da (p)ostanejo vidne.

Kako barvita je bila naša stojnica, pa si lahko ogledate na spodnjih fotografijah.

(Skupno 7 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost