Na letošnjem državnem tekmovanju OPZ in MPZ, ki je potekalo od 26. do 28. 3. 2018 v dvorani Delavskega doma Zagorje v Zagorju ob Savi, je naš zbor pod vodstvom zborovodkinje Eme Cerar prejel zlato priznanje.

Naš OPZ je na regijskem tekmovanju gorenjske regije maja 2017 dosegel zlato priznanje in priznanje za najboljši zbor. Kljub temu se ni avtomatsko uvrstil na državno tekmovanje, temveč smo ga morali ponovno prijaviti, da ga je komisija izbrala (kar je dosežek že sam po sebi). Na letošnjem državnem tekmovanju OPZ in MPZ, ki je potekalo od 26. do 28. 3. 2018 v dvorani Delavskega doma Zagorje v Zagorju ob Savi, je naš zbor nastopil v torek,  27. marca 2018. Na zadnji dan revije pa so mu podelili zlato priznanje. Otroci so pod vodstvom zborovodkinje Eme Cerar zapeli naslednje tekmovalne skladbe:

  1. Pršva je ta luba vigred (koroška ljudska),
  2. Biži, biži (Bojan Glavina),
  3. Otroci vprašujejo (Urška Pompe),
  4. Ptice (Andrej Makor).

Srečanje je spremljal tudi skladatelj Tomaž Habe, ki je našemu OPZ osebno izrekel čestitke in pohvale za nastop. Njegovo pesem Sonce je naš OPZ zapel v netekmovalnem delu. Po vsakem koncertu (v treh dneh jih je bilo kar 8) je na osrednjem trgu potekalo skupno petje, kjer so otroci peli skupne pesmi, vsak zbor pa je zapel še netekmovalno pesem. Naš OPZ sta spremljala pianist Uroš Pele in Neža Pogačar na zvončkih. Zahvala gre tudi Gregorju Kelharju (DIGISI) za oblikovanje motiva za majice (donacija našemu OPZ); Dragi Jeretina Anžin, Petru Pogačarju in Sebastjanu Vrhovniku za sodelovanje in pomoč pri pripravi nastopa, staršem, ki so nas s svojo prisotnostjo podpirali v dvorani, ter vodstvu šole. Nekaj utrinkov iz Zagorja ob Savi …

(Skupno 23 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost